De unde poți cumpăra brad de Crăciun sub 35 de lei? Pentru brazi mai mari de 3m, comenzi speciale

Brazi de Crăciun, cu preţuri de până la 35 de lei. Romsilva plafonează tariful pentru persoanele fizice în 2023.
Filip Stan
30 nov. 2023, 16:06
De unde poți cumpăra brad de Crăciun sub 35 de lei? Pentru brazi mai mari de 3m, comenzi speciale
Au apărut primii brazi la Dedeman! Câți bani va trebui să scoți din buzunar pentru pomul de Crăciun perfect

Începe goana după brazi de Sărbători! Crăciunul în familie este de neconceput fără tradiționalul brad împodobit, care completează perfect atmosfera de sărbătoare din casele românilor. Clujenii pot cumpăra pomul de Crăciun, cu înălțimi variabile între 2 și 3 metri, la mai puțin de 35 de lei.

Romsilva anunță că pune la vânzare peste 20.000 de pomi de Crăciun, în sezonul sărbătorilor de iarnă.

Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 bucăți sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Peste 20.000 de brazi de Crăciun și molizi, scoși la vânzare de Romsilva. Prețurile pornesc de la 15 lei bucata

Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 18.898, iar diferența de 5.898 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.

Brazi de Crăciun la sub 35 de lei/ bucata

Prețurile pomilor puși la vânzare de ocoalele silvice Romsilva pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri, și ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Cei cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale. Prețurile menționate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.

Prețuri brazi 2023. Au apărut primii brazi la Dedeman! Cât te costă dacă cumperi de acum bradul de Crăciun

Instituţia menţionează că preţurile menţionate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziţionaţi direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.

”Direcţiile silvice vr onora, cu prioritate, cererile populaţiei, prin vânzarea directă şi numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici”, a mai precizat instituţia.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pune la vânzare câteva sute de brazi de Crăciun, însă niciunul în Caraş-Severin. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei silvice judeţene, Dan Câmpan, pomii vor fi doar pentru personalul silvic, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Reșița.

Brazi de Crăciun, doar pentru personalul silvic, în Caraş-Severin / Brazii sunt o obligație în contractul colectiv de muncă

“Direcția silvică din Caraş-Severin a adoptat o abordare responsabilă în ceea ce privește recoltarea pomilor de Crăciun din fondul forestier, scăzând gradual numărul pomilor recoltați în ultimii ani și astfel implicit presiunea asupra arboretelui tânăr, încurajând dezvoltarea normală a acestora prin promovarea exemplarelor de viitor drept urmare pentru anul curent se vor recolta maximum 180 de pomi din pepinierele silvice sau din culturile specializate pentru producția de pomi de Crăciun, iar o mică parte provin din lucrările silvice autorizate în arboretele tinere. Toți pomii recoltați vor fi utilizați pentru asigurarea drepturilor angajaților proprii conform prevederilor contractului colectiv de muncă. Din acest motiv nu vom pune în vânzare pomi de Crăciun, această gestionare responsabilă reflectă angajamentul Direcției Silvice de a proteja resursele naturale și de a promova o utilizare durabilă a acestora“.

Dan Câmpan a mai subliniat că, pe raza judeţului există culturi specializate pentru pomii de Crăciun pentru anii viitori.

Când e cel bun moment să împodobești bradul?

Conform tradiției, bradul trebuie împodobit pe 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, atunci când este așteptat și Moș Crăciun.

Pentru mulți, însă, farmecul perioadei de sărbători se resimte încă de la începutul lunii decembrie.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Investigație: Dior și Armani sub administrare judiciară pentru exploatarea muncitorilor
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?