Este extrem de important să citim eticheta unui produs înainte de a-l achiziționa, chiar și când vine vorba de carnea de porc de la Lidl. Astfel, ne dăm seama dacă ceea ce cumpărăm este sau nu proaspăt ori natural.
Citește și: România, lider în UE la importul de carne congelată. Cumpărăm masiv „fripturi” de porc din Chile
În magazinele Lidl din România găsim o mulțime de produse, iar retailerul aduce oferte bune la raft. Carnea de porc și cea de pui au în mare parte un preț care îți face cu ochiul.
Pentru că ofertele sunt foarte bune, nimeni nu mai citește etichetele. Puțină lume știe de unde se aprovizionează retailerul cu carne proaspătă.
Lidl colaborează cu crescători din România. Astfel, o mare parte din carnea de la raft vine din țara noastră. Există peste 100 de colaboratori, pentru ca produsele vândute să fie proaspete.
Citește și: Câtă carne trebuie să consumăm pentru un corp sănătos! Pasionații de grătare au primit o veste proastă
Acest lucru este valabil atât în cazul cărnii, cât și al fructelor și legumelor. Cei de la Lidl spun că în jur de 90% din cantitatea totală de carne proaspătă provine din România.
„În acest moment, la împlinirea a cinci ani de prezenţă pe piaţa de retail din România, avem peste 100 de colaboratori din România, pentru diverse categorii de produse pe care să le oferim clienţilor noştri.
Legumele şi fructele nu sunt însă singurele produse proaspete care provin din România. Carnea proaspătă din magazinele Lidl provine aproape în totalitate (aproximativ 90%) de la furnizori din ţara noastră”, dezvăluie retailerul german.
Însă, există câteva semne de întrebare. Se pare că deși se produce o cantitate mare de carne de porc în țară, mulți crescători preferă să importe.
Unstudiu realizat de cercetătorii de la ASE evidențiază faptul că România alege să importe produse în cantități mari, în ciuda producției sale destul de generoase. Același studiu a mai evidențiat un detaliu important.
Românii sunt mari consumatori de carne de porc, însă cea vândută la Lidl, Kaufland sau Mega Image nu ar fi chiar din România. Potrivit studiului, doar 10% din aceasta ar fi de proveniență locală, scrie Hot News.
„Deşi are un potenţial natural semnificativ, România, în contrast cu Bulgaria, Ungaria și Polonia, şi-a permis luxul să importe produse agroalimentare în cantităţi semnificative, în detrimentul producţiei interne”, a explicat șeful INS Tudorel Andrei.