Brânzeturile sunt aproape nelipsite din meniul zilnic al românilor. Pentru că sunt puțini cei care o pot prepara în propria gospodărie, din laptele provenit de la animalele pe care le cresc, cei mai mulți ajung să se aprovizioneze din comerț, fără să știe de unde provine laptele din care sunt preparate.
Rafturile supermarketurilor nu duc lipsă de produse, gama fiind una variată, astfel încât să satisfacă cerințelel oricui. La prima vedere, par a fi diferite, dar puțini ar bănui că au foarte multe în comun, de fapt.
Mulți vor fi surprinși să afle de unde provine laptele din brânzeturile Dorna, Covalact, Albalact sau Rarăul. Toate aceste companii românești de renume aparțin unui singur brand, Lactalis Group, și au același furnizor.
Lactalis este cel mai mare procesator de lactate din România. Compania folosește lapte crud DN Agrar Group, cea mai mare fermă zootehnică integrată din țară. Are activități de producție de lapte de vacă și culturi vegetale în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.
Onur Barim a preluat conducerea Lactalis Group, după ce Giampaolo Mazonetto s-a retras din funcția de director general.
„Onur Barim va conduce astfel toate afacerile Grupului Lactalis în România, care include, astăzi, companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Parmalat România şi Lactalis Logistic”, a anunțat grupul Lactalis prin intermediul unui comunicat, la începutul anului 2023.
Citește și: De unde provine carnea de pui de la Kaufland. Puțini români știu ce pun, de fapt, în farfurie
Pentru Barim, noua funcție a reprezentat o misiune complexă, o provocare importantă „în urmărirea obiectivelor Grupului pentru o creştere profitabilă şi responsabilă”.
„Administrarea afacerilor Lactalis într-una dintre cele mai importante ţări ale Grupului în Europa este o misiune complexă şi îmi oferă noi provocări în urmărirea obiectivelor Grupului pentru o creştere profitabilă şi responsabilă”, a declarat Onur Barim.