La Constanţa au avut loc mai multe activităţi legate de Ziua Armatei, la care au participat militari din cadrul Forţelor Navale, Terestre şi Aeriene Române, autorităţile publice locale, veterani de război şi veterani din teatrele de operaţii.
Alături de militarii români din cadrul forțelor navale, forțelor terestre și forțelor aeriene la ceremonie au participat și militari străini din cadrul forțelor NATO: detașamentele din Statele Unite Canada și Franța, dislocate la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu.
La Slatina, după ceremoniile obişnuite şi tradiţionalele depuneri de coroane, copiii au fost lăsaţi să urce în cele două blindate aduse din unitățile militare de la Craiova şi Caracal. Blindatul Piranha 5, dotat cu ultimul nivel de protecție, a fost atracția evenimentului. „Protecția este de nivel V, este 8X8 și poate să meargă și 4X8, oferă multiple capabilități necesare oricărei misiuni, încărcat ajunge la 300 tone, are armament de 30 milimetri calibru și o mitralieră de 7,62, lansator de grenade fumigene pentru mascare, cameră de zi și de noapte, atât la trăgător, cât și șoferul are. Nu este amfibiu, dar poate să treacă prin apă până la un metru și jumătate. Nivel V înseamnă că rezistă la mine, la explozibil improvizat”, scrie Adevărul, citându-i pe experţi. Blindatul, au mai precizat militarii, are patru niveluri de mers: mers pe asfalt, pe nisip, pe nămol și de urgență, are suspensie hidraulică.
De asemenea, o altă atracţie a fost reprezentată de sistemul antitanc Spike. „Tot ce este pe roți și pe șenile, până la 4.000 metri, distruge”, spun specialiştii militari. „Trage pe timp de zi, pe timp de noapte, vreme nefavorabilă. Are și sistem de telemetrare, telemetrează de la 80 până la 6.000 metri, cu o acuratețe de plus/minus 5 metri”, sunt alte specificaţii ale sale.
Are 28,3 kilograme, se folosește pe stativ, iar antrenamentele pentru a-l folosi se fac pe simulatoare.