Oficialul american a părăsit Palatul Parlamentului fără să facă nicio declarație, scrie Agerpres.
Potrivit unor surse oficiale, Dean Thompson a discutat probleme organizatorice cu privire la evenimentul cu tema „Regional Cyber Security Summit”, care se va desfășura în zilele de 11 și 12 mai la Parlament.
Evenimentul — la care vor participa premierul Victor Ponta, miniștri, aproximativ 300 de persoane din țară și din statele din regiune — este organizat de Secretariatul General al Guvernului și Ambasada SUA.
Potrivit unor surse parlamentare, la intalnire au participat si cativa dintre initiatorii unui proiect de modificare a Codului de Procedura Penala, printre care si Ciprian Nica, care intre timp si-a retras semnatura de pe acest proiect.
CITEŞTE ŞI DNA dezaprobă proiectul de modificare a Codului penal: Ar DIMINUA semnificativ eficienţa Direcţiei
Premierul Victor Ponta a precizat că a discutat la Palatul Parlamentului cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson, despre viitoarea conferință Cyber Security.
„Am discutat despre conferința Cyber Security. Atât”, a spus Ponta, după ce a ieșit din biroul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, unde șeful Executivului s-a întâlnit cu Dean Thompson.
Ambasada SUA a precizat, miercuri, că urmăreşte îngrijorările generate de amendamentele propuse la Cp şi Cpp, subliniind că orice modificări trebuie analizate cu atenţie de toate părţile interesate, pentru a se asigura că nu subminează progresele recente obţinute în consolidarea statului de drept.
„Urmărim îngrijorările generate de amendamentele propuse de Parlament la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală în această săptămână. Orice modificări aduse acestor coduri trebuie analizate cu atenţie şi în mod transparent de toate părţile interesate, pentru a se asigura că aceste modificări nu subminează progresele recente obţinute de România în consolidarea statului de drept şi în lupta anticorupţie”, a transmis Ambasada SUA.
Senatorii Cristiana Anghel (PC) şi Ovidiu Donţu şi Ioan Chelaru (PSD) au propus, marţi, în Comisia juridică, un amendament la Codul Penal şi la cel de Procedură Penală, prin care „măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice”, înlocuind sintagma „suspiciuni rezonabile”.