Una dintre primele reguli de îngrijire obligatorii despre care mi s-a vorbit, încă din maternitate, a fost despre decalotare bebeluşi (retractarea prepuţului pentru menţinerea igienei intime la băieţel), care se face după băiţă, când bebeluşul este relaxat. Prin urmare, i-am acordat o atenţie specială, încercând să respect întocmai indicaţiile primite, dar şi cu inima cât un purice ca nu cumva să doară sau să-i fac un rău băieţelului meu.
La vizitele medicale, acesta era unul dintre aspectele avute mereu în vedere şi, când pediatra mi-a arătat pe-ndelete cum ar trebui să procedez eficient şi corect, recunosc că m-am cam înmuiat (mi-a spus că nu sunt suficient de fermă când execut manevra). Eram speriată cu adevărat de pericolul reprezentat de fimoză, dar, cu timpul, am aflat că părerile medicilor şi părinţilor sunt împărţite atunci când vine vorba de decalotare ba, mai mult, că nou-născutii au o fimoză fiziologică, care este absolut normală.
Copilul meu a facut infectie urinara
De altfel, într-un articol dedicat acestui subiect, revista Mami, subliniază câteva lucruri pe care ar trebui să le ştii înainte de a începe delicata manevră de decalotare bebeluşi. Iată care sunt acestea.
6 lucruri despre decalotare bebeluşi
Prepuţul strâns lipit de capul penisului, aşa cum este la naştere la orice băieţel, are rolul de a proteja împotriva invaziei bacteriilor.
Citeste mai multe despre decalotare la bebelusi pe mami.ro.