Decesul bebeluşului de la Spitalul Mioveni, provocat de un traumatism cranio-cerebral forte

Medicii legişti argeşeni au stabilit că decesul la naştere al unui bebeluş de la secţia din Călineşti a Spitalului Mioveni a fost provocat de un traumatism cranio-cerebral forte, moartea fiind violentă.
Romania TV
20 nov. 2012, 16:14
Decesul bebeluşului de la Spitalul Mioveni, provocat de un traumatism cranio-cerebral forte

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Medico Legal Argeş, pe trupul neînsufleţit al copilului au mai fost descoperite leziuni traumatice toraco-abdominale.

Concluziile noastre arată că a fost o moarte violentă, care a survenit unui traumatism cranio-cerebral forte, iar pe cadavru s-au constatat leziuni în zona toraco-abdominală”, a declarat şeful Serviciului Medico-Legal Argeş, dr Dan Manu.

Cercetările poliţiştilor în acest caz continuă, medicul Georgeta Drăgoi şi personalul medical al Spitalului „Sfântul Spiridon” din oraşul argeşean Mioveni – Secţia Călineşti fiind audiaţi de către anchetatori.

Familia unui bebeluş mort la naştere la Secţia din Călineşti a Spitalului Mioveni acuză un medic că a refuzat să îi facă mamei copilului operaţie de cezariană şi că micuţul a murit din acest motiv, reclamând că este vorba despre o culpă medicală şi depunând plângere la Poliţie.

Potrivit mamei copilului, aceasta a solicitat transferul de la Călineşti la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, deoarece copilul, în greutate de 4,3 kilograme, nu putea fi născut normal, dar medicul s-a împotrivit, iar mama bebeluşului decedat, o femeie de 31 de ani, din oraşul Mioveni, a depus plângere penală la IPJ Argeş, pentru ucidere din culpă, urmând ca doctorul, dar şi personalul medical care a asistat la naştere, să fie audiaţi.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat, a fost o naştere la termen, eu spun că e malpraxis. Doctora trebuie să spună. Copilul era bine, 4,3 kilograme a avut la naştere, aşa spun dânşii, eu le-am spus că dacă are peste trei kilograme vreau să nasc normal. Am solicitat să fiu transferată la spital la Piteşti, ca să nasc prin cezariană, dar n-au vrut, m-au refuzat. Spun că au aşteptat să vadă dilataţia, dânsa, doctora, a considerat că nu e cazul şi spune acum că e vina mea, că nu m-am chinuit mult, nu m-am străduit suficient. Ea a încercat să-mi inducă naşterea cu o zi înainte, din 14 noiembrie, şi eu am născut în 15. Contracţiile au fost de seară până dimineaţă, mi-au dat Nospa şi Scobutil care relaxează şi mi-au făcut medicaţie pentru inducerea sarcinii, pentru reînceperea contracţiilor. Eu cred că a ştiut de la început că e copilul mare în greutate, am surprins o discuţie între două asistente în care spunea că fătul ar fi mult mai mare şi mă vor lăsa să nasc a doua zi, asta fiind seara, la discuţie mă refer. Repet, doctoriţa mi-a spus că nu am împins suficient şi că s-a asfixiat copilul, că e din vina mea, dar eu consider că e culpă medicală. A doua zi a venit în salon la mine şi a spus că recunoaşte că e vina dânsei, că nu a anticipat greutatea şi mărimea fătului.Vrea ca nicio mamă să nu mai păţească la fel, era primul meu copil, nici nu am apucat să-l văd”, a declarat mama copilului.

Cumnata femeii a declarat că, alertaţi de faptul că bebeluşul va muri, medicul a încercat să-l scoată cu forcespul, dar copilul era mort, asfixiat, şi „făcuse stop cardiac”.

Reprezentanţii IPJ Argeş au confirmat, luni seară, că mama copilului mort la naştere a depus plângere penală, iar oamenii legii au început o anchetă pentru ucidere din culpă, infracţiune pedepsită cu închisoarea între doi şi şapte ani.

„Am primit o plângere de la o femeie de 31 de ani, a venit la Poliţie şi a reclamat că din cauza unui medic i-a murit copilul la naştere. Dacă va fi găsit vinovată de ucidere din culpă, persoana în cauză riscă o pedeapsă cu închisoarea între doi şi şapte ani. Medicul va fi audiat, va fi audiat întreg personalul medical care a participat la naştere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPN Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Doctorul de la Secţia Călineşti a Spitalului orăşănesc Mioveni, care a asistat-o pe femeie la naştere, a refuzat să comenteze subiectul, iar conducerea unităţii medicale a început o anchetă internă în acest caz.

Managerul Spitalului orăşenesc „Sfântul Spiridon” din Mioveni a declarat că familia bebeluşului decedat a depus o plângere şi că a fost declanşată o anchetă.

„Familia a depus plângere, s-a început ancheta, trebuie să aşteptăm rezultatele. Vom vedea dacă este malpraxis sau nu, vom analiza situaţia”, a declarat managerul Spitalului orăşanesc „Sfântul Spiridon” din Mioveni.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cartierul rău famat din București care a fost șters de pe fața pământului de comuniști. Multă lume trece acum prin acea zonă fără să aibă habar ce se petrecea acolo pe vremuri
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cocktailuri cu un conținut scăzut de carbohidrați. Sunt perfecte pentru zilele caniculare, fără a-ți sabota dieta
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Accident grav în județul Constanța: Pasager încarcerat după coliziunea cu un TIR în Dorobanțu
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!