„S-a luat decizia de a introduce în premieră un sistem de licenţiere la Liga a II-a, începând din sezonul 2018/2019. În acelaşi timp se reintroduce criteriul financiar la Liga I (n.r. – tot din sezonul 2018/2019), un control financiar al datoriilor către bugetul de stat, nu numai către angajaţi, urmat evident de refuzul acordării licenţei. Tot pe noul sistem de licenţiere s-a introdus un control a ceea ce înseamnă 10 la sută din transferul oricărui jucător şi o verificare a pragului de rentabilitate a cluburilor de Liga I, o verificare astfel încât să nu ai cheltuieli mai mari decât veniturile. Este o prevedere pe care o regăsim în Legea Sportului, care spune că, în eventualitatea unui transfer, 10 la sută din sumă constituie sursă de venit pentru Federaţia Română de Fotbal.
A fost o decizie în urmă cu 4-5 ani, conform căreia banii au rămas la nivelul fiecărui club şi să fie cheltuită în activitatea de copii şi juniori. Până acum nu am avut parte de niciun control de la nivel de federaţie, pentru că nu a existat nicio prevedere. FRF nu impune nicio taxă, niciun impozit, pur şi simplu vine să asigure un control strict asupra faptului că 10 la sută din transferul fiecărui jucător se investeşte la copii şi juniori. Iar clubul în cauză are posibilitatea să facă această investiţie în trei ani de zile. Aceste investiţii se pot face pentru cazare şi masa juniorilor, pentru plata salariilor antrenorilor, a bonusurilor, dar şi în partea de infrastructură şi pentru transferul de jucători sub 19 ani„, a declarat Răzvan Burleanu, citat de News.ro.
„În 2018 vor fi alegeri, vor fi mai mulţi candidaţi, dar până atunci pur şi simplu ne vom ţine ca FRF şi ca toate proiectele să nu intre sub incidenţa intereselor personale şi să susţină interesele persoanele ale cuiva. Prin aceste pârghii vedem că cineva intervine pentru că nu-i convine. Şi sunt nişte întrebări pe care eu mi le pun. În ultimii 20 de ani, am văzut foarte mulţi patroni între ghilimele care au considerat că nu trebuie de loc investit în dezvoltarea fotbalului, ba mai mult au ales să împrumute cluburile. Noi nu vrem ca cluburile să mai fie împrumutate, vrem ca atât timp cât s-a făcut un transfer, banii să rămână pentru fotbal, pentru dezvoltarea viitorilor fotbalişti. Dacă cluburile nu vor cheltui aceşti bani în cadrul pe care l-am amintiti, atunci suma respectivă vine la FRF.
Şi tot astăzi am stabilit ca această sumă să fie transferată în mod echitabil tuturor cluburilor care au echipe de copii şi juniori, în mod proporţional cu numărul de juniori legitimaţi. Noi avem sau am avut o caracteristică a fotbalului românesc încă din anii 90, când fotbalul românesc a încăput pe mâna unor hoarde sau clanuri care au ţinut fotbalul românesc subdezvoltat. Ei bine, acest lucru nu se mai poate întâmpla şi trebuie reglementat„, a spus şeful FRF.
Întrebat dacă se referă la patronul Stelei, Gigi Becali, Burleanu a răspuns: „Îmi pare rău, în acte domnul Becali nu se regăseşte printre acţionarii clubului, ci este un om din anturajul clubului. Nu este patron şi când lucrezi cu interpuşi mi se pare că este o chestie foarte ciudată. Scopul meu nu este să iau decizii populare, ci vreau ca banii care se produc în fotbal să se întoarcă tot în fotbal„.
Burleanu a mai anunţat că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al FRF la alegerile din 2018.
Patronul FC Steaua, Gigi Becali, s-a arătat deja împotriva regulii de a investi zece la sută din transferuri în centrele de copii şi juniori. El s-a declarat revoltat, duminică seară, de această regulă, pe care o consideră o taxă pentru cluburi de zece la sută din vânzarea de jucători. Becali consideră că este „dublă impozitare şi evaziune fiscală”. El a precizat că va FRF în instanţă dacă în Comitetul Executiv se va vota această măsură.