‘Am stabilit cu liderii de grup acest termen de zece zile, ţinând cont de cele 13 volume cât are rechizitoriul. Acest raport vine în maximum zece zile din acest moment. Luni, Comisia juridică vine cu o informare sau cu raportul. E posibil ca dânşii să termine raportul până luni, ca domnul Vreme să vină la audieri, să aibă avocatul deja pregătit ş.a.m.d., să se dea drumul cât mai repede la dosar’, a anunţat miercuri după şedinţa Biroului permanent Marcel Ciolacu, secretar al acestui for.
El a adăugat că plenul Parlamentului va fi convocat imediat după ce Biroul permanent va primi raportul de la Comisia juridică.
‘În maximum zece zile de la informare, Comisia juridică înaintează raportul iar plenul va fi convocat imediat de la primirea acestui raport. Deci, toată lumea a fost de acord să convoace plenul cât mai repede, atât Putere, cât şi Opoziţie. Este atributul Biroului permanent să stabilească acest termen’, a precizat deputatul PSD.
Deputatul Valerian Vreme este acuzat de DNA, în dosarul MICROSOFT, de abuz în serviciu.
Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a anunţat că PNL şi PDL vor solicita Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor ca plenul forului legislativ să se reunească a doua zi după primirea de la Comisia juridică a raportului privind începerea urmăririi penale împotriva deputatului Valerian Vreme.
‘Aş vrea să cred că şi interesul PSD-ului este să convoace plenul, să nu spună că avem de alergat prin teritoriu în campania electorală şi facem plenul undeva prin decembrie. Ar fi catastrofal pentru imaginea Parlamentului. (…) Noi sperăm să existe plen. De altfel, când va fi întrunirea Biroului Permanent, aşa cum am cerut astăzi un termen precis pentru convocarea Comisiei juridice, grupurile liberale şi cele ale PDL vor solicita un termen precis şi pentru plen, care să fie întrunit rapid a doua zi după ce primim raportul. Dacă avem pe 10 octombrie raport, pe 11 octombrie, în viziunea Opoziţiei, plenul Camerei se va întruni. Este nevoie de un plen pentru a soluţiona cât se poate ce ţine de Parlament această procedură’, a spus Scutaru la Parlament.
Documentele au fost transmise Parlamentului de ministrul Justiţiei, după ce anterior le-a primit de la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
DNA a fost sesizată la 5 iunie 2013 de Corpul de Control al Prim-ministrului ca urmare a acţiunii de control efectuată la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei Naţionale în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale.