Decizia incredibilă luată de CTP. Cu cine votează jurnalistul în primul tur al prezidenţialelor: „Singurul politician care avertizează în legătură cu cea mai mare problemă a acestei ţări – depopularea”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a anunțat că în primul tur al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie va vota cu „singurul politician din România care de doi ani încoace avertizează în legătură cu cea mai gravă problemă a acestei țări – depopularea”.
Mircea Filipescu
18 sept. 2024, 23:47
Decizia incredibilă luată de CTP. Cu cine votează jurnalistul în primul tur al prezidenţialelor:

Într-o postare pe Facebook de miercuri seară, CTP a declarat că îl susține pe liderul UDMR, Kelemen Hunor, explicând rațiunea din spatele acestei decizii.

„Pentru că de doi ani încoace este singurul politician din România (Kelemen Hunor – n.r.) care avertizează mereu în legătură cu cea mai gravă problemă a acestei țări – depopularea: „Dacă continuă trendul, peste 20 de ani vom avea o țară mare, frumoasă, sigură și goală, fiindcă până astăzi au plecat peste 5 milioane de oameni din țară și trendul încă nu s-a oprit. Plus, natalitatea e o problemă. Putem construi câte autostrăzi vrem, putem construi ce doriți dumneavoastră. Rămâne o problemă: și unde vor fi cetățenii, unde vor fi oamenii?””, a scris Cristian Tudor Popescu, citându-l pe liderul UDMR.

În aceeași postare, Popescu a abordat și subiectul recentului portofoliu de comisar european obținut de România prin Roxana Mînzatu. Gazetarul a criticat reacțiile venite din partea Partidului Național Liberal (PNL), care a catalogat acest post drept unul nesemnificativ.

Citeşte şi: Lasconi, ironii la adresa lui Mircea Geoană: E uşor să-l scoţi pe domnul Geoană din PSD, e greu să scoţi PSD-ul din domnul Geoană

„Portofoliul dnei Roxanei Mînzatu nu e nicidecum „gol de conținut, zero, lipsit de importanță”, cum croncăne PNL. Cum dracu să fie așa, când are alocat 20% din bugetul CE? Adică 235 miliarde euro sunt dați pe nimic?”, a scris CTP, subliniind că portofoliul, care include Educație, Competențe, Locuri de muncă, Drepturi sociale și Democrație, are o importanță semnificativă în contextul european.

Gazetarul a explicat și de ce România nu a obținut un portofoliu mai prestigios, cum ar fi cel al Economiei, menționând că situația economică a țării este una dintre cele mai slabe din Europa. „Portofoliul dnei Roxanei Mînzatu nu e nicidecum „zero”, cum croncăne PNL”, a subliniat el.

În opinia sa, obținerea acestui post nu este un premiu pentru performanțele României în domeniul educației sau al competențelor, ci doar o consecință a statutului de membru al Uniunii Europene. „Sistemul educațional, sub privegherea profesorului Iohannis, e o catastrofă în desfășurare, cu consecințe incalculabile”, a adăugat Popescu.

Critici la adresa lui Klaus Iohannis

Cristian Tudor Popescu a făcut referire și la fostul președinte Klaus Iohannis, în contextul unui proiect de lege depus de PNL la Senat, care i-ar permite acestuia să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie.

„Pe vremuri, în România ceaușistă, marca de prestigiu considerată mai bună decât ce se găsea sau nu se găsea în comerțul socialist era „refuzat la export”. Dl Iohannis a zgrepțănat pe la toate ușile NATO și UE doar-doar i s-o da și lui un jilț în care să se hodinească după ce a trudit de s-a rupt pentru România. A fost trimis la golf de peste tot”, a comentat CTP cu ironie.

Kelemen Hunor vrea UDMR la guvernare

a fost întrebat dacă UDMR şi-ar dori să intre la guvernare după următoarele alegeri şi dacă ar accepta să facă parte dintr-o coaliţie cu PSD şi PNL.

Potrivit acestuia, ar fi bine ca după alegerile parlamentare din 1 decembrie să fie în opoziţie unul dintre partidele PNL sau PSD, deoarece altfel în 2008 alternativa vor fi AUR şi partidul Dianei Şoşoacă, în condiţiile în care USR şi UDMR sunt „plafonate” şi nu mai au potenţial de creştere.

„De obicei, după alegeri se resetează jocul, pe de o parte. Pe de altă parte, eu am o altă viziune. Deci nu vreau să mă uit doar la perioada 2025 – 2028. Vorbeam de greutăţile care urmează şi care trebuie rezolvate – de la problemele demografice şi aici într-adevăr e nevoie de multe politici publice pe termen foarte lung, dacă nu vrem o ţară goală peste 15, peste 20 de ani, dar cum greutăţile sunt enorm de mari, din punctul meu de vedere PNL sau PSD trebuie să fie în opoziţie, în funcţie de rezultatele alegerilor, fiindcă dacă nu va fi unul dintre aceste partide în opoziţie alternativa în 2028 va fi AUR cu Şoşoacă, că ei vor fi în opoziţie, ei vor fi vocea opoziţiei. USR-ul e foarte plafonat, plafonat cum suntem şi noi, dar un pic mai sus, n-are unde să crească, şi dacă nu există o alternativă reală – şi PNL poate să fie o alternativă reală sau PSD – atunci în 2028 ne vom trezi cu oameni care se vor îndrepta cu votul lor spre aceste două partide care s-ar putea să fie un singur partid până atunci. Să nu subestimaţi furia oamenilor”, a argumentat Kelemen Hunor.

Citeşte şi: Mircea Geoană insistă cu gafele: „Am fost clasă de băieți, erau mulți copii… pe vremea erau decrățeii în acțiune”

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Elena Udrea e în culmea fericirii! Anunț minunat despre ieșirea din închisoare
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore