CITEŞTE ŞI Ponta, după căderea moţiunii: De azi mă EXTRAG din toate aceste BĂTĂLII politice, nu tocmai ONORANTE
Vasile Blaga a declarat, marţi, că dacă liberalii ar fi fost „mercantili” ar fi avut soluţii pentru schimbarea guvernului, dar nu au dorit să apeleze la acestea.
„Dacă am fi fost mercantili şi am fi vrut puterea cu orice preţ, să ştiţi că aveam soluţii, puteam să discutăm mâine dimineaţă de o nouă formulă guvernamentală în care cred că erau soluţii, nu ne-a interesat lucrul acesta. Noi am spus foarte clar lucrurilor pe nume, acestă moţiune de cenzură se vrea o atenţioare clară cine mai susţine un Guvern condus de un om care nu mai are ce căuta. Aveam soluţii pe care nu le-am folosit, nu ne-au interesat soluţiile acestea„, a spus Blaga, fără să precizeze care au fost acele soluţii.
El a mai spus că moţiunea de cenzură trebuia depusă obligatoriu după ce Victor Ponta a fost trimis în judecată şi se bucură că la vot a fost obţinut un număr mai mare în favoarea ei decât numărul semnatarilor.
„Această moţiune de cenzură trebuia depusă obligatoriu după ce Victor Ponta a fost trimis în judecată. Nu am făcut o marotă împotriva lui Victor Ponta. Moţiunea a avut misiunea de a limpezi apele şi am văzut cu toţii cine îl spijină pe dl Ponta, cine sprijină acest drum greşit al României, cine sprijină un premier care nu are cu cine să discute. Acesta a fost rolul moţiunii. Ne bucurăm că am obţinut un număr mai mare decât al semnatarilor şi anume 207 şi desigur vreau să le mulţumesc colegilor care au fost în stradă pe acestă vreme neprielnică şi îmi pare foarte rău că programul s-a derulat în aşa fel încât nici eu, nici colega mea nu am putut fi între ei, ne-am fi simţit foarte bine„, a adăugat Blaga.
CITEŞTE ŞI Victor Ponta IRONIZEAZĂ moţiunea PNL: CLIPUL postat pe Facebook
Pe de altă parte, liderii PNL au anunţat că au decis să refuze să se aşeze la masa discuţiilor cu cei patru lideri care îl susţin pe Victor Ponta la guvernare, atât timp cât Ponta rămâne în funcţie.
„Astăzi, în şedinţa pe care am încheiat-o, am luat decizia să refuzăm să ne aşezăm la masă cu cei patru lideri de partide politice care duc România pe un drum greştit, până când vor renunţa la soluţia compromiţătoare pentru România şi anume Victor Ponta”, a spus Alina Gorghiu.
Ea a adăugat că a constatat că PSD nu se va schimba şi nu are niciun fel de apelcare către discuţii, iar PNL va face opoziţie şi îşi va susţine proiectele fără să se aşeze la masă cu liderii partidelor care îl susţin pe Victor Ponta.
„Din păcate, astăzi am constat un lucru, PSD nu se schimbă, nu are niciun fel de aplecare către discuţii serioase, noi vom face opoziţie cum am făcut şi până acum, vom susţine proiectele ca şi până acum, (…) asta nu înseamnă că ne vom aşeza la masă cu ei până nu-şi vor rezolva această problemă, pentru că este o incompatibilitate flagrantă între ceea ce clamează domnul Dragnea pe holurile Parlamentului şi ceea ce votează PSD”, a adăugat Gorghiu.
CITEŞTE ŞI Ponta, după căderea moţiunii: De azi mă EXTRAG din toate aceste BĂTĂLII politice, nu tocmai ONORANTE
„Vom sta la masă atunci când îşi vor revizui punctele de vedere„, a afirmat şi Vasile Blaga. El a spus liderul PSD Liviu Dragnea dorea o pace cu opoziţia pentru a folosi opoziţia pentru o serie de proiecte pe care de fapt nu vor să discute, ci să le impună.
În ceea ce priveşte mitingul din Parcul Izvor, Gorghiu a arătat, că din discuţiile cu jandarmeria, a aflat că la mitingul de protest organizat de PNL au fost prezenţi aproximativ 12.000 de oameni.
„Din discuţiile cu jandarmeria înţeleg că au fost în jur de 12 mii de oameni în piaţă. Eu vă spun ce am discutat cu jandarmeria. Nu putem toţi să umplem stadioane de ziua noastră cum face dmnul Ponta”, a mai spus Gorghiu.