Decizia universităţilor privind reîntoarcerea studenţilor la cursuri în format fizic. Ce se întâmplă în semestrul II

O parte dintre universităţile din România au decis cum se vor desfăşura cursurile în semestrul doi. Universitatea București a decis, miercuri, ca noul semestru să înceapă tot online, cu mici excepţii.
Loredana Brumă
21 ian. 2021, 11:41
Decizia universităţilor privind reîntoarcerea studenţilor la cursuri în format fizic. Ce se întâmplă în semestrul II
Decizia universităţilor privind reîntoarcerea studenţilor la cursuri în format fizic. Ce se întâmplă în semestrul II

Decizia universităţilor privind reîntoarcerea studenţilor la cursuri în format fizic. La Universitatea București, semestrul al doilea va începe tot online.

Purtătorul de cuvânt al Universității București, Mirabela Amarandei, a declarat pentru HotNews.ro că patru facultăți – Chimie, Biologie, Geologie și Teologie Ordoxă – au propus ca doar laboratoarele și cursurile practice să se țină fizic. În rest, inclusiv la aceste facultăți, celelalte cursuri ar urma să se desfășoare în continuare tot online.

„Pentru aceste câteva activități propuse față în față totul va fi condiționat de rata de infectare în București la acel moment. Dacă aceasta nu va crește, probabil o mică parte din activități vor fi la începutul semestrului față în față, dar cele mai multe vor fi online (…)

După ce vom avea vaccinarea profesorilor și apoi și a studenților, riscul va fi mult mai mic. Eu cred că până atunci cursurile, în mare parte, vor rămâne online.

Toată lumea, și profesorii, și studenții, și conducerea, toți vor să ne întoarcem la cursuri față în față, dar sunt atâtea constrângeri și riscuri încât, din păcate, trebuie acceptat să revenim treptat”, a declarat rectorul Universităţii Bucureşti Marian Preda, potrivit Hotnews. 

Decizia universităţilor privind reîntoarcerea studenţilor la cursuri în format fizic. Universitatea Babeș-Bolyai – se conturează variantă hibrid pentru majoritatea facultăților

Citeşte şi Studenţii vor reducerea taxei de şcolarizare, deoarece cursurile se fac online

Rectorul Univesităţii Babeş-Bolyai, Daniel David, spune că cel mai probabil majoritatea facultăților vor merge pe varianta hibrid.

„UBB nu poate avea un sigur model, pentru că sunt 22 de facultăți cu profiluri foarte diferite, așa că fiecare își va alege modalitatea în funcție de numărul de studenți, de spațiu și de profilul facultății. Luni va exista o decizie a facultăților, apoi se va aproba în consiliul de administrație.

Cerința din partea mea este ca acolo unde se poate să aducem formele clasice, cursuri față în față. Eu cred că cele mai multe facultăți vor merge pe varianta hibrid, pentru că este clar că nu putem renunța la online”, a explicat pentru  rectorul UBB.

Universitatea de Vest Timișoara – majoritatea facultăților, online

Și Universitatea de Vest Timișoara – care are 18 facultăți – ar urma să ia o decizie săptămâna viitoare. Potrivit rectorului Marilen Pirtea, propunerea este ca majoritatea facultăților să rămână în online, cu excepția unor activități la facultățile vocaționale – Arte, Design, Muzică, Teatru, Educație Fizică și Sport – și a laboratoarelor la Chimie și Fizică.

„Problema majoră este legată de cazarea în cămine, pentru că avem studenți din 10 județe. Pe cele 3.000 de locuri în cămine am putea caza, în condiții de siguranță, adică în camere cu 1-2 locuri, în jur de 1.300 de studenți. Trebuie ținut cont că la Timișoara indicele de infectare este de peste 5, iar studenții merg în cămine, în oraș, în mall-uri, iar venind la școală riscul este mare”, a spus rectorul Universităţii de Vest Timişoara.

Potrivit acestuia, peste 70% din cele 700 de cadre didactice din universitate și-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina, iar în weekend s-a reușit programarea a 460 de cadre didactice pentru vacinarea împotriva COVID-19. Restul dintre cei care vor să se vaccineze nu au putut fi programați din lipsa locurilor la Timișoara.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!