Decizia universităţilor privind reîntoarcerea studenţilor la cursuri în format fizic. Ce se întâmplă în semestrul II

O parte dintre universităţile din România au decis cum se vor desfăşura cursurile în semestrul doi. Universitatea București a decis, miercuri, ca noul semestru să înceapă tot online, cu mici excepţii.
Loredana Brumă
21 ian. 2021, 11:41
Decizia universităţilor privind reîntoarcerea studenţilor la cursuri în format fizic. Ce se întâmplă în semestrul II
Decizia universităţilor privind reîntoarcerea studenţilor la cursuri în format fizic. Ce se întâmplă în semestrul II

Decizia universităţilor privind reîntoarcerea studenţilor la cursuri în format fizic. La Universitatea București, semestrul al doilea va începe tot online.

Purtătorul de cuvânt al Universității București, Mirabela Amarandei, a declarat pentru HotNews.ro că patru facultăți – Chimie, Biologie, Geologie și Teologie Ordoxă – au propus ca doar laboratoarele și cursurile practice să se țină fizic. În rest, inclusiv la aceste facultăți, celelalte cursuri ar urma să se desfășoare în continuare tot online.

„Pentru aceste câteva activități propuse față în față totul va fi condiționat de rata de infectare în București la acel moment. Dacă aceasta nu va crește, probabil o mică parte din activități vor fi la începutul semestrului față în față, dar cele mai multe vor fi online (…)

După ce vom avea vaccinarea profesorilor și apoi și a studenților, riscul va fi mult mai mic. Eu cred că până atunci cursurile, în mare parte, vor rămâne online.

Toată lumea, și profesorii, și studenții, și conducerea, toți vor să ne întoarcem la cursuri față în față, dar sunt atâtea constrângeri și riscuri încât, din păcate, trebuie acceptat să revenim treptat”, a declarat rectorul Universităţii Bucureşti Marian Preda, potrivit Hotnews. 

Decizia universităţilor privind reîntoarcerea studenţilor la cursuri în format fizic. Universitatea Babeș-Bolyai – se conturează variantă hibrid pentru majoritatea facultăților

Citeşte şi Studenţii vor reducerea taxei de şcolarizare, deoarece cursurile se fac online

Rectorul Univesităţii Babeş-Bolyai, Daniel David, spune că cel mai probabil majoritatea facultăților vor merge pe varianta hibrid.

„UBB nu poate avea un sigur model, pentru că sunt 22 de facultăți cu profiluri foarte diferite, așa că fiecare își va alege modalitatea în funcție de numărul de studenți, de spațiu și de profilul facultății. Luni va exista o decizie a facultăților, apoi se va aproba în consiliul de administrație.

Cerința din partea mea este ca acolo unde se poate să aducem formele clasice, cursuri față în față. Eu cred că cele mai multe facultăți vor merge pe varianta hibrid, pentru că este clar că nu putem renunța la online”, a explicat pentru  rectorul UBB.

Universitatea de Vest Timișoara – majoritatea facultăților, online

Și Universitatea de Vest Timișoara – care are 18 facultăți – ar urma să ia o decizie săptămâna viitoare. Potrivit rectorului Marilen Pirtea, propunerea este ca majoritatea facultăților să rămână în online, cu excepția unor activități la facultățile vocaționale – Arte, Design, Muzică, Teatru, Educație Fizică și Sport – și a laboratoarelor la Chimie și Fizică.

„Problema majoră este legată de cazarea în cămine, pentru că avem studenți din 10 județe. Pe cele 3.000 de locuri în cămine am putea caza, în condiții de siguranță, adică în camere cu 1-2 locuri, în jur de 1.300 de studenți. Trebuie ținut cont că la Timișoara indicele de infectare este de peste 5, iar studenții merg în cămine, în oraș, în mall-uri, iar venind la școală riscul este mare”, a spus rectorul Universităţii de Vest Timişoara.

Potrivit acestuia, peste 70% din cele 700 de cadre didactice din universitate și-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina, iar în weekend s-a reușit programarea a 460 de cadre didactice pentru vacinarea împotriva COVID-19. Restul dintre cei care vor să se vaccineze nu au putut fi programați din lipsa locurilor la Timișoara.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Marian Golea anunță semnul bântuit de Steaua morţii. Cine are un an dificil, cumpănă mare în iunie, potrivit zodiacului chinezesc
Capital.ro
Anunț dureros despre Elena Udrea chiar în Vinerea Patimilor. Vestea cruntă confirmată de avocatul ei
Playtech.ro
Se construiește un Drum Expres pentru București. Șoseaua va avea 4 benzi de circulație, când trebuie să fie gata
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Originea raportului CIA privind soldați sovietici care ar fi fost prefăcuți în stană de piatră după întâlnirea cu un OZN
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Tragedie în Vinerea Mare. Marele fotbalist a pierdut lupta cu cancerul
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
CAUZA morții Julietei Szönyi. Sora actriței din 'Toate pânzele sus' face dezvăluiri tulburătoare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Durere în România în Vinerea Mare! A murit azi un artist uriaș al țării. A făcut nemuritoare emoția umană
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Câți militari a detașat România în misiuni sub egida NATO, UE și ONU. Anunțul făcut de Ministerul Apărării
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Am întrebat ChatGPT ce rețetă de cozonac îmi recomandă de Paște. Iată „secretul” cozonacului perfect, potrivit algoritmilor AI