UPDATE: Liderii coaliţiei PSD-PNL nu se mai văd duminică în şedinţă, pentru a discuta despre comasarea alegerilor din acest an, au precizat surse politice. O nouă întâlnire a fost programată pentru miercuri.
Distribuie pe Facebook
Ştirea inişială: După un eșec în negocierile de vineri, unde nu s-a reușit să se ajungă la un acord comun, aceasta este ultima șansă a alianței de a face o decizie în privința acestui subiect fierbinte.
Comasarea alegerilor poate fi realizată printr-o modificare legislativă până la data de 11 martie. În lipsa unui consens, alegerile vor fi organizate la termen, cu primele fiind alegerile europarlamentare programate pentru data de 9 iunie. Este esențial să se găsească o soluție, deoarece coalitia de guvernare nu a reușit să ajungă la un acord în ceea ce privește comasarea alegerilor din acest an. Această problemă va fi din nou abordată în întâlnirea dintre PSD și PNL.
Citeşte şi: Primele dezvăluiri după ședința Coaliției. Ce se întâmplă cu alegerile. Mihai Tudose: „Nu va mai fi timp”
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat că prelungirea discuțiilor dincolo de ziua de vineri este inoportună. „Ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte şi aşa de prea mult timp”, a declarat Nicolae Ciucă.
De asemenea, este important de menționat că PSD nu va susține un candidat independent la alegerile prezidențiale. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a subliniat că acest lucru nu este o opțiune pentru ei și că PSD nu are nicio intenție să renunțe la candidatura proprie.
„Cred că și Nicolae Ciucă mi-ar cere mie să renunțe PSD la candidatură, cred că și eu dacă i-aș cere lui să renunțe PNL la candidat ne-am jigni unul pe altul. Nu avem această înclinație de a ne jigni”, a afirmat Marcel Ciolacu, care a spus că social-democrații nu vor susține un candidat independent la alegerile prezidențiale: „Ce pot spune cu certitudine, cu inimă de pesedist, de membru fondator, niciodată PSD și eu personal nu că nu o să propun, dar nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD”.
Negocierile între cele două partide rămân un punct crucial în agenda politică a României, iar evoluția lor va avea un impact semnificativ asupra peisajului politic din țară. Toți ochii sunt acum ațintiți către această ședință de coaliție, unde se așteaptă să se facă progrese în vederea găsirii unei soluții acceptabile pentru ambele părți implicate.