Decizie de ultimă oră! Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, plasat în arest la domiciliu

Judecătorii au decis ca patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia este definitivă.
Filip Stan
01 feb. 2024, 17:20
Decizie de ultimă oră! Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, plasat în arest la domiciliu

Decizia aparține magistraților de la Tribunalul din Prahova. Astăzi s-a judecat contestația lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, și contestația celorlalți doi administratori. Magistrații au decis de a-i înlocui măsura de arest preventiv lui Cornel Dinicu cu cea de arest la domiciliu. Există și niște restricții, nu are voie să părăsească domiciliul, doar dacă primește o încuviințare a instanței. Acesta trebuie să-i lase pe polițiștii care vor veni periodic la el acasă să îl verifice pentru a vedea dacă respectă măsura.

Și ceilalți doi administratori au primit control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia aparține magistraților de la Tribunalul din Prahova și este una definitivă, nu mai poate fi atacată.

Cornel Dinicu va fi pus în libertate și își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Patronul de la Ferma Dacilor se consideră nevinovat și spune că incendiul a fost provocat intenționat de o persoană care a vrut să-i facă probleme.

Citește și Cornel Dinicu a plâns minute în şir după ce a descoperit în cenuşă patina fiului său. Patronul de la Ferma Dacilor, dus de anchetatori la locul tragediei

Opt oameni au murit în incendiul de la Ferma Dacilor

Incendiul de la Ferma Dacilor a izbucnit în dimineața zilei de 26 decembrie, în localitatea prahoveană Tohani. Opt persoane și-au pierdut viața, fiind găsite carbonizate, iar alte două persoane au fost rănite ușor.

Șapte victime au fost găsite de pompieri în urma incendiului de la Ferma Dacilor din Tohani și au fost identificate pe baza probelor ADN. Printre ei s-au numărat mulți tineri: o studentă la sociologie, iubitul ei, fiul unui general din Armată, dar și fiul și finul patronului pensiunii.

Declarațiile făcute de Cornel Dinicu după tragedie

”În legătură cu evenimentele petrecute doresc să precizez că în ziua de 25.12.2023 se aflau în pensiune soția mea Alexandra Gospodaru, cei trei copii ai noștri, Vladimir în vârstă de 14 ani, Victor în vârstă de 11 ani și Nicolai în vârstă de 4 ani, fiul meu cel mare, Dinicu Cornel în vârstă de 22 ani, familia Ene, prieteni apropiați ai familiei, respectiv Ene Lucian și soția acestuia Ene Ileana, precum și cei trei copii ai lor, Luca, Matei și Petru, precum și câtiva prieteni ai fiului meu, al căror nume nu mi-l mai amintesc în acest moment, dar despre care știu că veniseră în ziua de 24.12.2023.

Era de asemenea prezentă prietena fiului cel mare, aceasta fiind persoana care a anunțat incediul la 112. Separat de musafirii mei, la parterul pensiunii se aflau cazate familia Militaru (…) Aceștia erau singurii turiști cazați ai pensiunii și achitaseră costul cazării. Aceste familii au petrecut separat de noi ziua de Crăciun, întrucât nu ne aflam în relații apropiate.

Foștii angajați de la Ferma Dacilor, acuzați că au provocat incendiul mortal, rup tăcerea despre Cornel Dinicu: „Avea sânge pe palme și pe față”
Este real că eu m-am ridicat primul de la masă împreună cu Alexandra, aproximativ în jurul orei 21.00, am mers la noi în dormitor și ne-am mai uitat la televizor cca 1 oră, după care am adormit. Rețin că era ora 21.00, întrucât am văzut ora pe ecranul televizorului când l-am pornit și unde am urmărit un concert Andre Rieu.

Am fost trezit de Alexandra, nu pot preciza ora, dar aceasta mi-a spus că a simțit miros de fum, moment în care am coborât imediat pe scara ce ducea la parter și am văzut la rândul meu că la mansardă se degaja foarte mult fum și de asemenea erau invadate de fum încăperile de la parter, respectiv bucătăria, restaurantul și băcănia și am avut impresia că fumul iese chiar din pardoseala acestor încăperi de la parter. Doresc să precizez că pardoseala era din piatră, dar incendiul a fost atât de puternic încât până și aceasta a ars.

Nu am observat nicio flacără în pensiune, nici la parter și nici la etaj, ci doar o degajare mare de fum. Între timp coborâse și Alexandra care striga să urc să scot copiii. Am încercat să-mi pun pe față o mască de gaze și am luat o lanternă foarte puternică, am intrat în încăperile de la parter unde nu era flacără ci doar mult fum, am intrat in bucătărie cu precizarea că ușa dintre cele două încăperi era intactă, nu vedeam nimic, dar auzeam trosnind dușumeaua de la încăperea de deasupra, unde era camera de joacă a copiilor.

Am intrat apoi în restaurant încercând să urc spre mansardă, dar fumul era foarte dens, nu mai vedeam nimic, am simțit că mă sufoc, am ieșit din nou în exteriorul pensiunii, încercând să găsesc o modalitate de a ajunge la copii. Când am ieșit a doua oară din pensiune i-am văzut pe copiii mei, Vladimir în vârstă de 14 ani, Nicolai în vârstă de 4 ani și Cornel în vârstă de 22 ani.

Între timp ieșiseră și soții Ene, respectiv Lucian și Ileana, iar aceasta țipa la soțul ei cerându-i că urce și să scoată copiii. Ene Lucian a intrat din nou în pensiune, dar eu nu am mai reușit să fac acest lucru, gândindu-mă că aș putea stinge chiar eu incendiul, am montat un furtun la unul dintre hidranții exteriori, ajutat de una dintre persoanele aflate in pensiune, nu mai rețin exact cine.

Am orientat furtunul către mansardă deși nu văzusem nici acolo foc, dar amploarea incendiului era mult prea mare și nu am rezolvat aproape nimic”, a povestit Cornel Dinicu procurorilor.

Citește și Iubita patronului de la Ferma Dacilor, primele declarații după incendiu. Femeia era lângă Cornel Dinicu în momentul tragediei. Fiul lor a murit în incendiu

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Olena Zelenska vizată de un fake news privind achiziția unui Bugatti de lux
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?