Alfred Bulai a depus o contestanţie admisă de magistraţi, care au respins, în schimb, propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu, astfel că, sociologul a obţinut înlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.
Pe durata noii măsuri decise de instanţă, Alfred Bulai va avea următoarele obligații:
a) să se prezinte la organele de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau in faţa caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie desemnata cu supravegherea masurii, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi; b) să nu se apropie de persoana vătămată şi martorii din dosar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; c) să nu exercite profesia şi/sau activitatea în exercitarea căreia a săvârşit presupusele fapte- profesor; b) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
În caz de încălcare a măsurilor dispuse de instanță, controlul judiciar poate fi înlocuit cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Alfred Bulai a fost arestat preventiv pe 5 septembrie, însă a stat în arest doar o săptămână, după ce Tribunalul Bucureşti a decis pe 12 septembrie să fie plasat în arest la domiciliu. Fostul profesor de la SNSPA este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, scrie stiripesurse.ro. Alfred Bulai ar fi hărţuit sexual mai multe studente, iar o parte dintre agresiuni ar fi avut loc în timpul unor cursuri de practică organizate în zone rurale.