Decizie incredibilă. Aneta Jechiu și soțul său au hotărât în luna septembrie să își retragă cei trei copii din sistemul public de învățământ și să îi educe în sistem homoschooling. După ce au pus la punct ultimele detalii cu privire la modul în care și-ar putea administra de la distanță micile afaceri din țară, aceștia au plecat în Zanzibar.
Citește și: Un bărbat a fost amendat după ce s-a fotografiat fără mască de protecție. Cum a scăpat de sancțiune
Din luna octombrie, de când au ajuns în Zanzibar, aceștia trăiesc ca în poveşti: plaje superbe, apă de un albastru superb, climă tropicală, preţuri foarte bune.
“Planul nostru era să închiriem acolo, în insulă, o casă pe termen lung. Dar, într-un final, am primit o ofertă foarte bună de la un hotel. Şi am rămas aici. În zilele noastre, atât de multe lucruri îţi pot aduce venituri online ca să nu mai depinzi geografic de serviciu încât, dacă vrea cineva cu adevărat, sigur reuşeşte. Se pot face cursuri online, şi văd un mare viitor în acest segment, indiferent de nişă, în toate specializările de social media marketing, IT, şi lista poate continua”, a spus Aneta Jechiu pentru Ziarul de Iași.
Decizia de a pleca în Zanzibar a fost una spontană, în contextul în care este vorba despre o inzulă din sudul Africii, în Oceanul India, autonomă dar sub protectorat tanzanian. În Tanzania nu se fac teste COVID, nu se poartă măști de protecție, iar distanțarea socială nu există.
”Eram conştientă că urmează un al doilea val de restricţii în toată România. Era încă septembrie când am decis că nu voi trimite copiii la şcoală cu măşti, şi că homeschooling este cea mai bună variantă pentru copiii mei în acest moment. De la decizia de a trece copiii în homeschooling şi până la ideea de a pleca în Zanzibar a durat fix 5 minute. Este o ţară unde nu se fac teste Covid, nu se poartă măşti şi nu există distanţarea socială. Ori, acesta pentru mine este mediul ideal în care să se dezvolte copiii. Pe 9 octombrie eram deja toţi în avion”, a povestit Aneta.
Decizie incredibilă. Viața în Tanzania este ca în povești, cu mâncare naturală, neprocesată. Cei mici merg la o școală cu sistem britanic de învățământ, iar adulții muncesc în regim online.
„De nevoie, cum s-ar zice, mâncăm foarte sănătos, mâncare naturală, neprocesată. Încercăm să ne trezim la răsărit, pe la 6 dimineaţa, care este superb aici. Alergăm pe plajă, facem mişcare, şi apoi fiecare îşi începe programul – copiii şcoala, iar noi serviciul” , a mai spus acesta.