Preşedintele CBF, Rogerio Caboclo, a anunţat într-o conferinţă de presă decizia sa de a atribui „aceeaşi sumă pentru prime şi diurne la bărbaţi şi femei” la echipa naţională. „Astfel, jucătoarele vor câştiga la fel ca jucătorii, nu mai există diferenţă de gen, CBF tratează la fel bărbaţii şi femeile”, a adăugat el.
La cluburi nu există nici pe departe aceeaşi situaţie, diferenţa între salariile bărbaţilor şi cel ale femeilor fiind uriaşă în toată lumea. Graţie măsurilor anunţate de CBF, jucătoarele convocate la naţionala feminină vor câştiga la fel ca bărbaţii la fiecare reuniune, inclusiv în ce priveşte primele de meci atribuite la competiţiile internaţionale.
„Anul viitor, vor avea aceleaşi prime ca băieţii la Jocurile Olimpice. Iar la viitoarea Cupă Mondială (în 2023), primele vor fi egale, proporţional cu ceea ce este atribuit de FIFA„, a explicat Caboclo. Federaţia australiană de fotbal a anunţat deja egalitatea salarială între bărbaţi şi femei, în noiembrie 2019.
Citeşte şi Neymar are coronavirus. PSG a anunţat că trei dintre jucătorii săi sunt infectaţi
În luna mai, campioanele mondiale americane au fost înfrânte în instanţă, un magistrat a respins cererea lor de remuneraţie egală.
Brazilia are 36 de echipe profesioniste de fotbal feminin, împărţite în două divizii. În ţara regelui Pele, cu cinci titluri mondiale la masculin (record), fotbalului feminin îi este de multe ori greu să-şi facă loc, deşi Marta, aleasă de şase ori cea mai bună jucătoare din lume, este populară.
Vicecampioană mondială în 2007 şi medaliată cu argint la Jocurile Olimpice în 2004 şi 2008, naţionala feminină a fost eliminată în optimi de finală de Franţa la ultimul Mondial, în 2019. Cu acea ocazie, Marta şi coechipierele sale au doborât un record de audienţă la televiziunea braziliană pentru un meci feminin, cu mai bine de 35 de milioane de telespectatori.