Decizie majoră luată de patronul unora dintre cele mai importante ziare din Londra. Reach, care deține sute de ziare regionale în Marea Britanie și Irlanda, inclusiv Manchester Evening News, crede că a aproximativ trei sferturi din personalul nu va mai veni la birou cu normă întreagă.
Compania își va închide biroul de pe strada Lower Thames Street din orașul Londra și își va reduce sediul central în One Canada Square, Canary Wharf, de la două etaje, la unul. De altfel, își va consolida birourile regionale în 14 centre urbane din Marea Britanie și Irlanda, ceea ce înseamnă că zeci de orașe își vor pierde singurele redacții rămase. Decizia lui Reach de a renunța la un birou tradițional a survenit în urma unui sondaj efectuat de angajații săi, despre care se spune că „o majoritate” a constatat că lucrul la domiciliu se potrivea nevoilor lor.
Un purtător de cuvânt a spus: „Colegii vor lucra fie doar de la domiciliu, fie activitatea lor va fi în special de acasă şi vor mai merge în anumite situaţii la birou. Această soluție oferă o flexibilitate sporită, cu posibilitatea de a avea acces la spațiul de întâlnire pentru a recapăta realaţiile față în față și un element social – atunci când regulile permit acest lucru. ”
Știrea a fost făcută publică pentru prima dată de City AM.
Organizațiile mass-media au fost printre cele mai afectate de pandemie, dar Reach este singurul exemplu major care a decis să facă această shimbare de a a muta activitatea acasă. Compania a tăiat deja 550 de locuri de muncă după ce lockdown-ul a făcut ca veniturile din publicitate să scadă cu o șesime, în a doua jumătate a anului trecut.
Centrele rămase în oraş vor fi în Belfast, Birmingham, Bristol, Cardiff, Dublin, Glasgow, Hull, Leeds, Liverpool, Greater Manchester, Newcastle, Nottingham, Plymouth și un birou în sud-est.
Premierul britanic Boris Johnson spune că speră la o revenire la o viaţă aproape normală până la sfârşitul lui iunie în Anglia. Declarația a fost făcută cu prilejul prezentării strategiei de ieşire din izolare a Marii Britanii, care se vrea „prudentă”, dar „ireversibilă” şi care va începe prin redeschiderea şcolilor la începutul lui martie.
Regatul Unit a intrat în lockdown pentru a treia oară la începutul anului în contextul unei explozii a epidemiei din cauza unei variante mai contagioase apărute în sudul Angliei, care a făcut ca spitalele să fie aproape depăşite, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.