Situatia lui Cristi Borcea din acest moment atarna greu asupra familiei! Aflat in inchisoare pentru o perioada de sase ani si patru luni, afaceristul a lasat o mostenire grea Alinei si Mihaelei, fosta si actuala lui sotie. Afaceri aproape de faliment, barfe si situatii critice! Surse din preajma celor doua doamne Borcea sustin ca, surprinzator, in aceasta perioada, ele se sustin una pe cealalta.
Citeşte şi: Prima noapte a fraţilor Becali şi a lui Cristi Borcea în puşcăria cu regim închis de la Slobozia
„Inainte, doar se tolerau, acum insa Mihaela si Alina Borcea par mai apropiate ca oricand! Pe rand, fiecare dintre ele incearca sa fie alaturi de Cristi si sa il sustina moral. In plus, pentru ca business-urile nu prea mai merg, iar copiii lor au probleme in societate, in special cei mai mari, doamnele s-au gandit sa vanda tot si, in trei ani si jumatate, sa plece din Romania si sa se stabileasca in America. E adevarat ca ele spera si ca Borcea va sta mai putin la inchisoare si isi va ispasi doar o parte din pedeapsa. Apoi, fireste, va ajunge si el la Miami, acolo unde a avut domiciliul in ultima vreme”, au povestit apropiati ai familiei pentru WOWbiz.ro.
Cristi Borcea, din penitenciarul Poarta Albă: „În cameră miroase oribil a urină şi a fecale”
George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua – la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar al FC Dinamo – 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni, Victor Becali – 4 ani şi 8 luni.
De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu – la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu – la 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare.
Instanţa a schimbat încadrările juridice ale celor mai multe infracţiuni de care erau acuzaţi cei opt oameni din fotbal – astfel, pentru Mihai Stoica s-a schimbat încadrarea juridică din înşelăciune în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar pentru Cristian Borcea s-a schimbat încadrarea juridică din spălare de bani în spălare de bani în formă continuată.
Citeşte şi: Mihaela Borcea, DE NERECUNOSCUT de când fostul soţ a ajuns în închisoare
CAB i-a condamnat pe inculpaţi în funcţie de noul sau vechiul Cod penal, în funcţie de cererile pe care aceştia le-au făcut prin avocaţi la ultimul termen de judecată.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 20 mai 2013 să trimită spre rejudecare la CAB dosarul transferurilor, după ce a admis recursul declarat de DNA, dar şi recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali şi a trimis dosarul spre rejudecare.
Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul clubului Rapid George Copos.
CAB a mai decis atunci condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a finanţatorului de la Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, la patru ani de închisoare a fostului director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi Mihai Stoica, la şapte ani de închisoare cu executare a fostului finanţator al FC Dinamo Bucureşti Cristian Borcea, la opt ani de închisoare cu executare a fostului impresar Ioan Becali, la şapte ani de închisoare cu executare a impresarului Victor Becali, la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului angajat al firmei ‘Becali sport’ Gică Popescu şi la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului acţionar la Clubul de Fotbal Dinamo Gheorghe Neţoiu.
Totodată, CAB a hotărât obligarea celor opt inculpaţi la plata unor despăgubiri către ANAF şi către cluburile sportive implicate, precum şi instituirea sechestru asigurător pe averile acestora pentru recuperarea prejudiciului. Toţi cei opt oameni din fotbal au declarat recurs.
Pe 2 octombrie 2008, DNA i-a trimis în judecată pe George Copos, preşedinte şi patron al Clubului de Fotbal Rapid Bucureşti, Mihai Stoica, fost director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi, Jean Pădureanu, preşedinte al Clubului de Fotbal Gloria Bistriţa, Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei ‘Becali sport’.
Toţi au fost acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gigi Neţoiu, fost acţionar la Clubul de Fotbal Dinamo, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali, impresari, toţi acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
DNA susţine că faptele săvârşite de cei opt inculpaţi au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind ‘spălaţi’ prin intermediul unor firme off-shore.
Rechizitoriul întocmit de procurori se referă la 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.
Conform probatoriului administrat, între Copos, Borcea, fraţii Becali, Pădureanu, Popescu şi Neţoiu ar fi avut loc transferuri bancare din sumele sustrase, banii fiind viraţi reciproc în conturile personale, fără justificare.