Declaraţia lui Dines a stârnit controverse, în contextul invaziei ruseşti din Ucraina, în urma căreia majoritatea reprezentanţilor culturii ruse sunt supuşi curentului numit „cancel culture”, o contestare a meritelor tuturor reprezentanţilor ruşi din toate domeniile.
Antreprenorul român a povestit cum a început drumul său pe calea programării și cum a învățat să codeze fără calculator.
„Mi-a plăcut de mic să citesc, a fost o pasiune. În videoclipurile pe care le vedem azi pe rețelele de socializare e o versiune foarte simplificată a ceva. Favoritul meu e Feodor Dostoievski, chiar dacă e rus. Nu sunt cel mai deștept personaj dintr-o încăpere, dar am un street smart. Înțeleg omul rapid, în 20 de secunde îmi pot da seama despre el, iar după o discuție de 5 minute îl cunosc deja bine.
Ca să construiești o companie mare, echipa e esența. Am vrut să fiu scriitor, dar nu aveam prea mult talent. Mi-am folosit cealaltă parte a creierul, partea pe matematică. Nu am fost la meditații în viața mea. Nu m-a pasionat absolut deloc ce se întâmpla la facultate. La 19 ani trebuia să mă întrețin singur, făceam activități de tipul Glovo-ului de azi. Făceam 30-40 de dolari pe lună, iar când am auzit că un prieten s-a angajat ca programator pentru 300 de dolari pe lună, aprope că am scăpat paharul cu bere din mână, atunci mi-a stârnit și mie interesul”, își amintește Dines, potrivit Money.ro.
Daniel Dines a vorbit pe scurt şi despre războiul din Ucraina, părerea sa fiind că poporul ucrainean nu o să renunţe la luptă şi se va apăra în faţa invaziei ruseşti „până la capăt”.
„Mă gândesc la războiul din Ucraina. Nu vor accepta vreo pace. Vor spune: dacă tot am ajuns aici, I wanna go all in (n.r. vreau să merg până la capăt)”, crede Dines.