‘Mii şi mii de chinezi trăiesc şi lucrează în prezent în Africa. Este o situaţie foarte diferită faţă de epidemiile anterioare. Nu este imposibil ca muncitori (infectaţi cu virusul Ebola) să se întoarcă în China’, a explicat Peter Piot la un seminar de medicină organizat la Tokyo.
‘În spitalele publice din China, cel puţin în cele pe care le-am vizitat, nivelul de control al infecţiilor este foarte scăzut’, a subliniat Peter Piot. Cu toate acestea, el a recunoscut faptul că nivelul de control s-a îmbunătăţit după experienţa epidemiei de SARS.
Citeşte şi OMS avertizează: „Este cea mai gravă EPIDEMIE din istorie”
‘Nu putem opri oamenii să călătorească, vom vedea oameni sosind în diferite ţări şi, din acest punct de vedere, eu cred că China este extrem de vulnerabilă’, a mai spus profesorul Piot, în opinia căruia bătălia va fi câştigată în Africa şi nu prin controale pe aeroporturile din străinătate.
‘Sincer, din punct de vedere ştiinţific, aceste măsuri nu sunt prea eficiente’, a mai spus el.
Citeşte şi OMS: Cel mai recent bilanţ al DECESELOR provocate de Ebola se ridică la 4.922 de cazuri
La începutul acestei săptămâni, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe a dat asigurări că autorităţile au luat măsurile necesare în faţa ameninţării epidemiei de Ebola.
Potrivit ultimului bilanţ publicat sâmbătă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), epidemia febrei hemoragice a făcut de la începutul anului 4.922 de morţi din peste 10.141 de cazuri de îmbolnăvire înregistrate până la 23 octombrie, în special în Africa de Vest (Liberia, Guineea, Sierra Leone).A