După capturarea principalului suspect de crimă, tatăl fetiței de 12 ani, care a fost descoperită decedată într-o ladă a unei canapele dintr-un apartament din Berceni, și-a exprimat reacția.
Tatăl fetei a făcut anterior o sesizare la Poliție cu privire la dispariția fiicei sale, dar autoritățile nu au reușit să o găsească. Acum, el solicită ca atât mama fetei, cât și concubinul acesteia, să fie trași la răspundere.
„Nu am nevoie de bani. Nu am nevoie de nimic. Eu nu-mi vând copilul pe bani. Legea să-și facă datoria. Să fie pedepsiți amândoi. Copilul nu mi-l mai aduc înapoi!”, a spus Vasile Constantin, tatăl fetiței, potrivit antena3.ro.
Ilie Marcel Șerbuc a fost căutat atât la nivel național, cât și internațional. Cea mai recentă locație confirmată a acestuia era Olanda, unde a plecat pentru a lucra. Există indicii că bărbatul și concubina sa, mama fetei de 12 ani care a fost găsită moartă în lada unei canapele, au menținut contactul în trecut.
Despre Șerbuc se spunea faptul că ar fi extrem de gelos, violent și agresiv, neacceptând refuzul din partea femeilor. Un incident din 2014 ilustrează aceasta, când, la vârsta de 28 de ani, se spune că și-a agresat fosta iubită fără niciun pic de milă. Procesul a durat patru ani și s-a încheiat după ce Marcel Șerbuc a dat bani tinerei pentru a o determina să-și retragă plângerea.
Potrivit unui comunicat al poliției, Ilie Marcel Serbuc a fost prins în Olanda.
„În urma cooperării polițienești dintre Poliția Română și autoritățile din Regatul Țărilor de Jos, în cadrul unei operațiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internațional, pentru omor. Acesta a fost depistat cu sprijinul atașatului de afaceri interne al Regatului Țărilor de Jos la București, în țara respectivă, urmând a se desfășura în continuare procedura de predare către România”, se arată în informarea poliției.
E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) are ca scop consolidarea colaborării între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și extrădarea persoanelor căutate pe baza unui mandat european de arestare. Această rețea adună sub umbrela sa toate structurile naționale de „Urmăriri”, facilitând astfel o cooperare mai strânsă între țările implicate.