Declaraţii de ULTIMĂ ORĂ despre serviciul militar obligatoriu. Se fac presiuni pentru reintroducerea stagiului

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că îşi menţine opoziţia faţă de reintroducerea unui serviciu naţional civil sau militar în Germania, în pofida sprijinului politic şi popular în creştere în favoarea acestei idei, transmite duminică dpa.
Iulian Tudor
12 aug. 2018, 09:09
Declaraţii de ULTIMĂ ORĂ despre serviciul militar obligatoriu. Se fac presiuni pentru reintroducerea stagiului

‘Astăzi este vorba tot mai mult despre atacuri cibernetice, războaie hibride, ameninţări asimetrice din partea teroriştilor sau despre stabilizarea unor state în pericol, precum Mali sau Irak, pentru ca acesta să nu coboare în haos, violenţe şi deplasări de populaţie’, a declarat ministrul german pentru ediţia de duminică a tabloidului Bild.

‘Pentru aceste misiuni avem nevoie de experţi înalt instruiţi şi motivaţi, de profesionişti adevăraţi’, a subliniat ea.

O facţiune a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, condusă de secretarul general al partidului, Annegret Kramp-Karrenbauer, face presiuni pentru reintroducerea unei forme de serviciu naţional pentru tinerii adulţi, la şapte ani după ce recrutarea obligatorie a fost desfiinţată.

Von der Leyen, care este membră a CDU, a menţionat că, deşi se opune reintroducerii serviciului militar, dezbaterea este totuşi importantă pentru că scoate în evidenţă valoarea înaltă a serviciului militar pentru Germania.

‘În loc să revenim la serviciul obligatoriu, aş vrea să vedem mai multe investiţii şi recunoaştere din partea societăţii pentru bărbaţii şi femeile în uniformă, care îşi pun viaţa în pericol pentru libertatea noastră’, a subliniat ea.

Potrivit unui sondaj realizat săptămâna trecută, la comanda televiziunii publice ZDF, 68% dintre cei intervievaţi susţin reintroducerea unui serviciu naţional, desfiinţat în Germania în 2011 după ce guvernul a decis ca armata (Bundeswehr) să devină una de profesionişti.

Conform cotidianului conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), secretarul general al CDU intenţionează să propună în dezbatere reintroducerea serviciului militar, cu ocazia viitorului congres al formaţiunii, care va avea loc în decembrie, la Hamburg.

Ideea are parte însă şi de critici, experţi şi unii membri ai partidelor de stânga afirmând că o astfel de măsură ar putea să nu fie compatibilă cu constituţia Germaniei şi cu legislaţia Uniunii Europene.

La rândul său, Uniunea Creştin-Socială (CSU), aliata bavareză a CDU, a scos în evidenţă costurile reintroducerii oricărei forme de serviciu naţional, costuri care ar trebui acoperite dintr-un buget pentru apărare necesar modernizării armatei germane.

Spynews
Oana Lis, în doliu! Vestea tristă care a răvășit-o pe soția lui Viorel Lis: ”Rămas bun” | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Anca Dimancea a dezvăluit zodiile care vor avea cea mai bună lună din an. Prosperitate pentru 3 nativi, norocul e de partea lor
Capital.ro
Bărbatul cu care a apărut Simona Halep. Cei doi s-au sărutat (FOTO)
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
Oferta momentului în magazinele Profi. Românii fac cozi
Adevarul
Imagini șocante de la Revoluția din '89 în „orașul lui Nicu Ceaușescu”. Amănunte neștiute
Spynews
Diandra de la Insula Iubirii și-a recuperat contul de Instagram, când nu mai avea nicio speranță. Ce s-a întâmplat cu profilul ispitei | FOTO
Spynews
De ce l-a acuzat Ema Oprișan pe Răzvan Kovacs că a abandonat-o, de fapt. Fostul concurent de la Insula Iubirii știa prin ce trece soția lui: ”Ajungem să oferim...”
Evz.ro
Secretul unui ou făcut perfect. Nu e atât de simplu
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ireal cu ce se ocupă acum Octavian Bellu. Ce a ajuns să facă fostul antrenor al lotului național de gimnastică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
„Frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă.” La doar 8 ani, Mia și-a pierdut viața din cauza sepsisului. Fetița a fost trimisă acasă de două ori, în ciuda simptomelor grave
Capital.ro
Decizie finală pentru Elena Udrea. E cea mai grea veste pe care a primit-o
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
MediaFlux
PERICOL de RĂZBOI! GERMANIA a INTERVENIT în FORȚĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...