„Începând din acest moment, în această nouă etapă a vieţii mele, vreau ca toată lumea să ştie cine sunt cu adevărat. Sunt Chelsea Manning, sunt femeie„, a afirmat tânărul soldat de 25 de ani în comunicatul citit la NBC, în prezenţa avocatului său, David Coombs.
„Având în vedere modul în care mă simt încă din copilărie, vreau să încep un tratament hormonal cât mai curând posibil. Aş dori de asemenea ca începând de acum să fiu strigat pe noul meu prenume şi să fie utilizat prenumele feminin când se vorbeşte despre mine”, a adăugat fostul analist de informaţii, informează Agerpres.
Potrivit avocatului său, Bradley Manning a aşteptat terminarea procesului său pentru a face acest anunţ pentru că nu a dorit ca acest subiect să perturbe procedurile. Tulburările de identitate sexuală ale soldatului au fost deja prezentate de David Coombs în timpul procesului care s-a încheiat miercuri.
Manning va fi încarcerat la închisoarea militară de la Fort Leavenworth, Kansas (centru), un centru de detenţie care nu furnizează în prezent tratamentul hormonal solicitat de tânăr.
„Sper că Fort Leavenworth va face ceea ce este nevoie pentru a-i permite lui Manning să aibă acces la acest tratament, altfel voi face tot ce îmi stă în putere pentru a-i obliga să facă asta”, a declara avocatul său.
Refuzat de armata americană
Dar joi, armata americană a anunţat, în contextul solicitării făcute de militarul Bradley Manning, că în penitenciarele militare nu pot fi efectuate tratamente hormonale pentru schimbarea de sex, apreciind că fostul analist suferă de tulburare de identitate de gen.
„Armata nu oferă tratamente hormonale sau intervenţii chirurgicale pentru persoanele diagnosticate cu tulburare de identitate de gen”, a declarat pentru NBC un purtător de cuvânt al închisorii Fort Leavenworth, Kimberly Lewis.
David Coombs a precizat că nu ştie dacă Bradley Manning, în afară de tratamentul hormonal, doreşte să se supună unei operaţii chirurgicale de schimbare de sex.