Iată câteva repere despre vise la copii, potrivit specialiştilor de la todayparents.com, care să te ajute să gestionezi mai bine problema coşmarurilor la copii.
De ce visează copiii?
Care este adevăratul motiv al viselor este un subiect foarte viu disputat în lumea ştiinţifică. Dacă unii cercetători sunt de părere că visele contribuie la transferul informaţiilor din zona memoriei de scurtă durată către zona memoriei de lungă durată, alţii susţin că, prin vis, emoţiile negative trăite în timpul zilei se “diluează”. Prima variantă este susţinută de un studiu realizat la Harvard, în 2010.
Mai exact voluntarii au rezolvat un puzzle, apoi o parte dintre ei au tras un pui de somn. La următorul test cu acelaşi puzzle, persoanale care au dormit şi au visat puzzle-ul l-au rezolvat mai uşor decât cei care au dormit, dar n-au visat puzzle-ul sau cei care n-au dormit deloc.
Cealaltă teorie este susţinută de cercetătorii de la Universitatea Sherbrooke din Quebec, care au observat că cei mici au coşmaruri doar când traversează perioade stresante. Şi, totuşi, cine are dreptate? Se pare că amândouă teoriile sunt adevărate. Alţi cercetători au demonstrat ca în timpul somnului REM, perioada în care majoritatea oamenilor visează, este activată aceeaşi zona din creier care controlează atât memoria, cât şi emoţiile.
Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.