UPDATE: Societatea Naţională Nuclearelectrica susţine că degajarea de fum de marţi după-amiază s-a produs în partea clasică, nu în cea nucleară a centralei de la Cernavodă. Aceasta nu a avut impact asupra securităţii nucleare şi a personalului.
Nuclearelectrica, despre incidentul de la Cernavodă: Fără impact asupra securităţii şi personalului
„SN Nuclearelectrica SA anunţă că în după-amiaza zilei de 6 februarie 2024, un compresor de aer de serviciu, din partea clasică (nu cea nucleară) a Unităţii 2 CNE Cernavodă a declanşat şi a degajat fum (fără foc), fără impact asupra securităţii nucleare şi personalului Unităţii 2 CNE Cernavodă”, a transmis Nuclearelectrica.
Echipamentul a fost izolat şi se fac investigaţii pentru identificarea cauzei.
„Degajarea de fum nu a avut impact asupra securităţii nucleare şi asupra producţiei, Unitatea 2 funcţionând la putere nominală şi în parametri normali”, mai spun reprezentanţii societăţii.
Pompierii de la ISU Constanţa au intervenit marţi după-amiază, după ce au fost sesizaţi cu privire la o degajare de fum într-o cameră de la centrala de la Cernavodă.
„Echipajele de intervenţie au evacuat fumul din încăperea care se află într-o clădire conexă centralei. Nu este afectată integritatea centralei. Se acţionează pentru identificarea sursei fumului”, a transmis ISU Constanţa.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost sesizaţi că era fum în camera unei turbine la Unitatea 2 CNE Cernavodă.
La faţa locului s-au deplasat două echipaje cu apă şi spumă.
“Fumul a fost evacuat. Se cercetează cauza fumului”, au precizat reprzentanţii ISU Dobrogea.
Pompierii au adăugat că nu a fost afectată integritatea centralei.
“Echipajele de intervenţie au evacuat fumul din încăperea care se află într-o clădire conexă centralei. Nu este afectată integritatea centralei. Nu au fost raportate victime. Se acţionează pentru identificarea sursei fumului”, a transmis sursa citată.