Există mai multe rețete după care poate fi preparată ciorba de perișoare. Acestea diferă, de la o zonă la alta a României, în special din punct de vedere al verdețurilor folosite.
Printre rețetele pentru ciorba de perișoare se numără și una veche de aproape un secol, considerată de mulți ca fiind cel mai aproape de ”orginalul” acestui preparat savuros și foarte apreciat, inclusiv de către străinii care îl mănâncă atunci când vizitează țara noastră.
Este vorba despre rețeta din 1938, inclusă în celebrul volum ”Bucătărie românească” al Lucreției Opreanu. Această carte de bucate este considerată o adevărată comoară culinară, care ne invită să redescoperim o mulțime de preparate tradiționale, notează realitatea.
Iată, mai jos, care sunt ingredientele necesare pentru această rețetă delicioasă și cum se prepară ciorba de perișoare după rețeta străveche din 1938.
Citește și Rețetă originală de tamales. Cum poți pregăti la tine acasă celebrul preparat mexican
Mai întâi, fierbem oasele într-un litru de apă. Oasele trebuie să rămână pe foc până când apa scade cam la jumătate. Apoi, strecurăm supa obținută, adăugăm zeamă de varză și punem totul din nou la fiert.
Următorul pas este să tăiem morcovul rondele, pătrunjelul și țelina, în felii subțiri. Le adăugăm pe toate în oala pusă deja la fiert.
Apoi, amestecăm carnea cu orezul, oul, puțin pătrunjel verde tocat și ceapă dată pe răzătoare. Adăugăm la amestec sare și piper, apoi formăm perișoarele, ca sfere cu diametrul de circa trei centimetri, și le punem în ciorbă.
În final, după ce totul a fiert, punem în ciorbă pătrunjel și mărar, ambele tocate mărunt.
Vom avea pe masă, astfel, o ciorbă de perișoare pur și simplu delicioasă. Poftă bună!