Demisia liderul sindicatului din STB, Vasile Petrariu, din funcţia de consilier general, validată în şedinţa CGMB

O şedinţă a Consiliului General al Capitalei are loc, pe ordinea de zi figurând 32 de proiecte de hotărâre. Între proiecte se află şi încetarea mandatelor de consilier general, în urma demisiei, pentru Ionel - Florian Lixandru, Ionel Puşcaş şi Vasile Petrariu, acesta din urmă fiind şi liderul sindicatului din STB. Pe ordinea de zi se mai află şi diminuarea capitalului social al Companiei Municipale Imobiliara cu 57 de milioane de lei (proiect), asocierea Municipalităţii cu Sectorul 4 şi Administraţia Parcului Văcăreşti.
Filip Stan
31 ian. 2022, 12:36
Demisia liderul sindicatului din STB, Vasile Petrariu, din funcţia de consilier general, validată în şedinţa CGMB

Consiliul General al Capitalei a luat act, luni, de încetarea mandatelor a trei consilieri municipali: Vasile Petrariu, Ionel – Florian Lixandru şi Ionel Puşcaş.

Consilierul municipal USR Andrei Rigu a solicitat PSD să se delimiteze de liderul de sindicat de la STB, adăugând că acesta a „provocat şi întreţinut greva generală” care a afectat Bucureştiul timp de cinci zile. Totodată, a cerut PSD să recunoască faptul că în anii anteriori, deşi situaţia STB era similară, iar Vasile Petrariu era tot lider sindical, PSD „nu a făcut nimic ca să îmbunătăţească” lucrurile, potrivit Agerpres.

„Solicit să se delimiteze de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti care a stabilit a doua zi că greva este ilegală. Solicit să se delimiteze de agresiunile la care au fost supuşi conducătorii auto care au vrut să reia lucrul. Să se delimiteze de distrugerile care au fost cauzate autobuzelor, pentru ca conducătorii acestora să fie intimidaţi să reia lucrul. Să susţină tragerea la răspundere penală şi disciplinară a celor care au organizat această grevă ilegală. Să susţină recuperarea prejudiciilor cauzate de ne-încasarea valorii biletelor în aceste cinci zile de grevă”, a spus el.

Consilierul municipal PSD Aurelian Bădulescu a declarat că PSD niciodată nu se dezice „de oamenii cu care a muncit, cu care a obţinut voturi”. Pe de altă parte, el a subliniat că la STB nu a fost vorba despre o grevă şi că Vasile Petrariu a ales să iasă din PSD pentru a-şi continua activitatea sindicală. El a mai precizat că, în această săptămână, PSD va face publice informaţii privind o presupusă infracţiune comisă de primarul general, Nicuşor Dan, şi membri ai consiliului de administraţie al STB.

„În această săptămână, o să vă servesc eu şi partidul din care fac parte o activitate infracţională a domnului Nicuşor Dan la nivelul STB-ului împreună cu o parte din membrii consiliului de administraţie numiţi de partidul lui Cioloş. Şi atunci vă rog frumos să răspundeţi cetăţenilor cum vă permiteţi să furaţi din banul public. De aceea nu îi vom da mandat acestui tânăr de 51 de ani care conduce PMB să negocieze cu cei de la Otokar, pentru că în interiorul acestei înţelegeri există această infracţiune pe care noi am constatat-o şi o vom denunţa în această săptămână”, a susţinut el.

Pe 24 ianuarie, liderul sindicatului din STB, Vasile Petrariu, anunţa că îşi dă demisia din funcţia de consilier general şi din PSD, subliniind că protestul angajaţilor din Societatea de Transport Bucureşti ( STB ) nu a avut conotaţie politică.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, reacţie uluitoare după demisia lui Vasile Petrariu. „Gabriela Firea și PSD București au lăsat 2 milioane de bucureșteni fără transport”

Florin Lixandru a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei, iar Ionel Puşcaş a demisionat din PNL în luna noiembrie, dezaprobând formarea coaliţiei PSD-PNL.

De asemenea, pe ordinea de zi a CGMB se mai află şi un proiect de hotărâre privind diminuarea capitalului social al Companiei Municipale Imobiliara cu 57.015.000 de lei, ajungând la 120.000 de lei.

Potrivit consilierului municipal USR Cosmin Smighelschi, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor a Companiei Municipale Imobiliara, proiectul vizează aducerea înapoi la executivul PMB a proiectului rezidenţial din Prelungirea Ghencea, în vederea continuării. Demersul are loc în contextul pregătirilor pentru închiderea Companiei Municipale Imobiliara.

În referatul de aprobare se arată că, în acest moment, societatea se află în imposibilitatea continuării construcţiei imobilului cu destinaţie de locuinţe sociale. Societatea comercială a acumulat până la 31 decembrie 2020 pierderi de 5,4 milioane lei. Totodată, pe 27 octombrie 2021 compania a cerut o majorare de capital de 24.700.000 lei pentru finalizarea lucrărilor.

Citeşte şi: Nicuşor Dan anunţă că mulţi angajaţi STB şi-au reluat azi activitatea: Numărul ar fi fost mai mare dacă nu erau „intimidaţi” de sindicat. Săgeţi către Gabriela Firea

În document se mai arată că, în aceste condiţii, este oportună aprobarea reducerii capitalului social al companiei şi restituirea aportului acţionarului majoritar. Se menţionează că restituirea se poate realiza prin numerar şi/sau prin darea în plată a bunurilor aflate în patrimoniul Companiei Municipale Imobiliara.

De asemenea, se discută despre asocierea Municipiului Bucureşti, Administraţia Parcului Natural Văcăreşti şi Sectorul 4 în scopul dezvoltării de proiecte şi iniţiative comune.

Asocierea urmează să deruleze proceduri de achiziţie sau contractare:
– a studiilor, expertizelor şi evaluărilor necesare, în vederea emiterii Planului de management şi a Regulamentului privind Parcul Natural Văcăreşti;
– a serviciilor de punere în siguranţă şi reabilitare a punctelor de acces în zona Parcul Natural Văcăreşti;
– a serviciilor de cadastrare a zonei Parcul Natural Văcăreşti.

Asocierea va contracta şi va întreprinde de urgenţă măsuri şi acţiuni de igienizare şi ecologizare a zonei. Totodată, planul de măsuri vizează asigurarea patrulării şi monitorizării ariei de către personal specializat, pentru prevenirea depozitării ilegale a deşeurilor, a distrugerilor şi afectării ecosistemului.

 

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'