DEMISIE DIN CSM. Georgiana Iorgulescu: Ce s-a întâmplat cu Pivniceru a fost un circ de nedescris

Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, a declarat pentru România TV că s-a gândit la demisia din Consiliul Suprem al Magistraturii încă din luna iunie, iar lucrurile din cadrul instituţiei merg într-o direcţie în care aceasta nu se simte confortabil.
Romania TV
23 aug. 2012, 13:53
DEMISIE DIN CSM. Georgiana Iorgulescu: Ce s-a întâmplat cu Pivniceru a fost un circ de nedescris

„A fost foarte rău ce s-a întâmplat în şedinţa CSM de joi şi a fost picătura care a umplut paharul. Am luat în calcul demisia mea din CSM încă din luna iunie. Ce s-a petrecut pe perioada verii a fost dincolo de puterea mea de înţelegere. În ceea ce o priveşte pe Mona Pivniceru a fost un circ de nedescris. Vin dintr-o lume libera şi vreau să mă întorc într-o lume liberă. Lucrurile nu merg într-o direcţie în care eu sa mă simt confortabil„, a declarat Georgiana Iorgulescu pentru România TV.

De asemenea, ea a mai explicat că se aştepta ca magistraţii din cadrul CSM să asculte opiniile care vin din afara mediului lor, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„Magistraţii fac prea multe călătorii în străinătate. Am mai spus asta, iar colegii s-au supărat pe mine, dar nu e o pagubă. Mă mai deranjau şedinţele făcute în pripă. Au fost multe lucruri care au dus la neîndeplinirea menirii acestei instituţii. Se dădeau comunicate fără ca cineva din interior să fie consultat. Acum pe perioada de vară, de exemplu, dacă vă uitaţi pe site-ul instituţiei, sunt multe comunicate de presă care încep aşa: „CSM zice şi drege”. Am luat şi eu act, citind site-ul CSM sau aflând din presă”, a mai afirmat Georgiana Iorgulescu.

Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, şi-a depus, joi, la finalul şedinţei Plenului, demisia din CSM.

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au declarat, joi, că Georgiana Iorgulescu şi-a depus cererea de demisie din CSM după încheierea şedinţei Plenului Consiliului, fiind înregistrată în jurul orei 16.30.

Vicepreşedintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat că Georgiana Iorgulescu a anunţat în timpul şedinţei că este posibil ca la finalul discuţiilor din Plen să îşi înainteze demisia. Oana Schmidt-Hăineală a precizat că demisia este un act unilateral de voinţă, fiind decizia fiecăruia dacă rămâne sau nu într-o instituţie. Ea a mai spus că CSM urmează să ia act de cererea Georgianei Iorgulescu de demisie din Consiliu într-o viitoare şedinţă a Plenului.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de cererile Monei Pivniceru de demisie din funcţiile de membru ales al CSM şi de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta a fost numită, joi, în funcţia de ministru al Justiţiei.

Georgiana Camelia Iorgulescu, reprezentant al societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, a fost susţinută la numirea în CSM de Asociaţia Magistraţilor din România, Centru pentru Resurse Juridice şi Asociaţia Pro Democraţia.

În 22 iunie 2011, senatorii au aprobat numirea Georgianei Iorgulescu în Consiliul Superior al Magistraturii, cu 59 de voturi „pentru”, 50 de voturi „împotrivă” şi trei abţineri.

Puiu Haşotti spunea atunci că Georgiana Iorgulescu „este omul de casă al unei doamne care a făcut foarte mult rău justiţiei României şi cetăţeanului – Monica Macovei”.

Ceilalţi candidaţi, respectiv Virgil Melnic, Doinel Dinuică, Radu Cornel Andruica şi Ovidiu Horia Maican, au obţinut atunci voturi favorabile mai puţine.

Cel de-al doilea reprezentant al societăţii civile în CSM este Corina Dumitrescu, soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, aleasta fiind aleasă de senatori la începutul lunii iunie 2011.

Gabriela Iorgulescu lucrează din 2000 în sectorul nonguvernamental, anterior fiind expert în Parlamentul României (1998-2000) şi inspector de specialitate la Biroul de Licitaţii şi contracte la biroul Primăriei Ploieşti (1998).

Din 2000, Iorgulescu lucrează la Centrul de Resurse Juridice, unde a coordonat diverse proiecte şi programe. Din ianuarie 2005 este director executiv al Centrului de Resurse Juridice.

Georgiana Iorgulescu a mai lucrat ca expert pentru GDSL Limited Marea Britanie, Asociaţia Magistraţilor din România, UNICEF România, în perioada 2003-2008.

Este licenţiată în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti, având şi o diplomă de inginer de la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi una de mediator de la Ministerul Justiţiei, Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti.

Este membră a Baroului Bucureşti din anul 2004 şi membră de onoare a Asociaţiilor Magistraţilor din România din 2005.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Orașul important din UE care a devenit plin de șerpi și șobolani. E vizitat de foarte mulți români
Capital.ro
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani sunt obligați
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Cum ne detectează țânțarii mirosul. Descoperirile specialiștilor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Valabilitatea permisului de conducere va fi redusă! Anunț pentru cei care au categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Lacul Comana, afectat grav de secetă: Efectele schimbărilor climatice sunt tot mai vizibile
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...