DEMISIE la MAI după dezvăluirile denunţătorului lui Liviu Dragnea

Samuel Calotă, consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a demisionat. Denunţătorul lui Dragnea în procesul de la Referendum a făcut acuzaţii grave, în cadrul unei emisiuni TV, la adresa lui Calotă, conjudeţean al lui Dragnea, susţinând că acesta i-a oferit bani ca să-şi retragă denunţul.
Ionela Marcu
01 oct. 2015, 15:43
DEMISIE la MAI după dezvăluirile denunţătorului lui Liviu Dragnea

Samuel Calotă şi-a dat demisia din funcţia de consilier al secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul, din cadrul Ministerului de Interne. Demisia vine în contextul dezvăluirilor făcute de Romică Părpălea, denunţătorul lui Dragnea în dosarul de la referendum, scrie adevarul.ro.

Romică Părpălea, considerat martorul-cheie în dosarul „Referendumul”, a declarat la Realitatea TV că Samuel Calotă i-a oferit bani pentru a retrage un denunţ împotriva lui Liviu Dragnea.

Am vrut să merg în faţa ambasadei Americane, să intru în greva foamei. Nu ştiţi la ce presiuni am fost supus. Telefoane de ameninţare, cu număr ascuns şi, după toată tevatura, a intervenit prin cineva prin care ne cunoşteam de mult timp. Acea persoană e consilierul personal al Ministrului de Interne, Samuel Calotă, care, la dumnealui în casă, cu presiune, m-a pus să scriu. Prima dată m-a dezbrăcat, să vadă dacă am aparatură de ascultat de la DNA. Domnul Calota mi-a zis: ‘Romică, vin cu o propunere de la Dragnea: îţi închidem dosarul’. I-am zis: ‘şefu, nu am nimic aici, dacă ei mi-au fabricat un dosar!’. Mi-a zis: ‘vă închidem dosarul şi vă dăm suma de 100 mii de euro ca să vă retrageţi denunţul împotriva lui Dragnea’.

CITEŞTE ŞI Denunţătorul lui Dragnea: Mi-a propus 20.000 de EURO să îmi retrag plângerea

Calotă vorbea cu avocatul domnului Dragnea. Haideţi să vă spun de ce mi-au oferit suma: eu, prin contractul de mantat, trebuia să îmi iau suma de 5 miliarde 600 de milioane de la muncipiul Alexandria şi am zis: ‘şefu, daţi-mi banii mei, care sunt cei legali pe contractul de mandat şi nu am nicio problemă să îmi daţi dumneavoastră bani’. Ce a făcut Calotă: mi-a spus: ‘îţi dăm 20 mii de euro’ ca să îmi fac retragerea declaraţiei denunţului. Retragerea denunţului l-am făcut la dumnealui în casă şi banii mi i-a dat pe stradă, după ce s-a dus cu declaraţia mea să verifice. 10.000 o dată şi 10.000 la jumătate de oră. Deci, după ce mi-am retras denunţul, a venit domnul Calotă, mi-a dat 10.000, s-a dus şi a verificat la poliţie. Am făcut cum mi-a dictat. A avut textul de la avocat, de la domnul Nazat. Am scris ce a zis, am vrut să îndoi pagina şi a zis ‘nu’. E implicată şi poliţia acolo, oameni din structurile din poliţie. Domnul Vâjâială Nicolae, domnul procuror Neaţă, de municipiu, care mi-a ţinut dosarul trei ani. În Teleorman, puterea e în stare de orice. Dragnea e puterea acolo, are tot ce se poate în Teleorman. De multe ori am crezut că e protejat şi din interiorul DNA”, a spus Romică Părpălea.

Am un martor că i-am dat banii înapoi lui Calotă pentru că, în momentul ăla, m-am gândit că mă filma şi înregistra şi avea o dovadă cu structurile statului împotriva mea. Mi-a zis aşa: ‘am o rugăminte la tine, eu plec în China şi trebuie să am bani’. I-am zis ‘ia şefu bani şi fă-ţi treaba’. ‘Dar asta rămâne între noi. Ţi-i dau mai târziu’. Am întins să iau banii ca să am două probe: am crezut că instituţiile statului ne filmează şi, al doilea as, i-am dat plicul în mână şi l-a pus la Poştă şi mi-a venit confirmarea de primire cu scrisul lui la mine, pe care am ascuns-o. Dumnealui a scris confirmarea de primire. Am un martor că i-am dat banii înapoi”.

Calotă mereu îmi spunea că o să mă cheme la Instanţa Supremă. Eu ziceam că voiam să îmi iau banii din contract şi ei mi-au ţinut dosarul să îmi suspende cauza, să nu pot să îmi iau banii. Cum mă întâlneam cu Sami Calotă: omul de legătură era şofer la Spitalul Porosia. Şoferul, într-o zi, l-a chemat şi m-a dus la Bucureşti, aici. Am colindat două ore prin Bucureşti că îi era frică să nu fie vreun procuror. A venit la Mall Băneasa, a luat un reportofon şi ca să îi demonstreze lui Dragnea că nu e o şmecherie, m-a obligat la marginea unui lac să declar, şi are şi înregistrarea respectivă, care i-a transmis-o la avocat şi la Dragnea”, a mai spus denunţătorul lui Dragnea.

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Vietatea care trăiește în adâncul pământului, în beznă totală. Poate supraviețui singură celor mai extreme condiții
Capital.ro
Românii cu buletin au fost avertizați. Vor ști totul despre tine. Este capcană chiar în lege
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Decizie finală! Ce se întâmplă cu taxele în 2025
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Schimbare fără precedent la WhatsApp. Ce utilizatori vor fi afectați
Ego.ro
O BIJUTERIE NEȘTIUTĂ a României. Acest castel ASCUNDE multe legende și povești incredibile!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Atenționare pentru românii care călătoresc în Grecia. Zeci de incendii de vegetație au izbucnit în ultimele 24 de ore
Capital.ro
Dezvăluire cumplită despre Traian Băsescu. Suferința fost mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Parchetul Sectorului 1 îndeamnă studentele SNSPA să raporteze eventualele abuzuri sexuale ale profesorului Alfred Bulai
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?