Demisii masive la o multinaţională care le-a impus angajaţilor 5 zile la birou în loc de 3

Amazon le-a cerut angajaţilor corporativi să lucreze cinci zile pe săptămână la birou, în loc de trei, a scris luni CEO-ul Andy Jassy, într-o notă adresată acestora, transmite CNBC.
Filip Stan
30 sept. 2024, 20:23
Demisii masive la o multinaţională care le-a impus angajaţilor 5 zile la birou în loc de 3

Decizia marchează o schimbare semnificativă faţă de poziţia anterioară a Amazon referitoare la revenirea la muncă la birou, care impunea lucrătorilor corporativi să fie la birou cel puţin trei zile pe săptămână. Acum, compania le acordă angajaţilor timp până pe 2 ianuarie pentru a începe să adere la noua politică.

Peste 90% dintre lucrătorii Amazon sunt „nemulțumiți” de noua politică a companiei

Angajaţii corporativi sunt aşteptaţi să fie la birou cinci zile pe săptămână ”în afara circumstanţelor atenuante” sau dacă nu li s-a acordat o excepţie de la liderul echipei S al organizaţiei lor, a spus Jassy, ​​referindu-se la grupul strâns de directori care raportează către CEO-ul Amazon.

A trecut doar o săptămână de când CEO-ul Amazon, Andy Jassy, le-a spus angajaților săi că vor trebui să se întoarcă să lucreze într-un birou cinci zile pe săptămână – și deja, 73% dintre lucrătorii Amazon se gândesc să demisioneze, scrie Fortune.

Așa susține site-ului de evaluare anonimă a locurilor de muncă Blind, care a intervievat 2 585 de profesioniști Amazon verificați la o zi după ce Jassy a trimis memo-ul RTO (Return To Office)

Deși angajații gigantului tehnologic de 1,9 trilioane de dolari au până în ianuarie 2025 înainte de a fi așteptați să se prezinte la unul dintre numeroasele birouri ale Amazon, datele evidențiază faptul că mulți speră să găsească un nou loc de muncă înainte de noul an.

Majoritatea angajaților Amazon au raportat că nu sunt mulțumiți de această obligativitate și că își caută un nou loc de muncă – sau cunosc pe cineva din echipa lor care este mulțumit.

Mai mult, peste o treime au declarat că știu pe cineva din cadrul companiei care și-a prezentat demisia din cauza anunțului.

Fortune a constatat, de asemenea, în propria sa investigație, că angajații „trimit CV-uri cu furie” pentru noi locuri de muncă și intervievează deja pentru roluri mai flexibile în altă parte.

Amazon nu a răspuns la solicitarea Fortune de comentarii. Peste 90% dintre lucrătorii Amazon sunt „nemulțumiți” de noua politică a companiei în birou, potrivit sondajului Blind, și mulți au postat pe Blind despre temerile lor că aceasta va inspira alți giganți din domeniul tehnologiei să urmeze exemplul.

„Munca la distanță este un lucru al trecutului…”, a scris un profesionist Block verificat pe Blind. „Amazon nu va face acest lucru decât dacă știe că omologii lor nu vor face ceva similar în viitor”.

„Alte companii vor face acest lucru, bucurați-vă de lucratul de acasă cât timp durează oameni”, a comentat un lucrător Google.

„Împachetați, băieți, s-a terminat”, a adăugat un angajat AT&T. „Toată tehnologia va urma și va fi de 5 zile pe săptămână acum”.

Angajații din Europa sunt în pericol din cauza roboților industriali

Germania face parte din primele cinci piețe mondiale de roboți. Anul trecut, această țară a deținut o cotă de 31% din totalul instalărilor din Europa, cu un număr record de 28.355 de roboți instalați (+7%). Locul doi a fost ocupat de Italia, care a avut o cotă de piață de 11% și 10.412 de unități instalate (în scădere cu 9%). Pe locul trei s-a clasat piața de roboți din Franța, cu o cotă de 7%, respectiv 6.386 de roboți instalați (în scădere cu 13%).

Această creștere se datorează în special industriei auto de pe bătrânul continent, unde instalările au atins 25 508 unități, bifând o creștere de 32%. Cererea cea mai mare a venit din țări în care industria auto este puternică, precum Germania (9.190 de unități, +29%) și Spania (2.341 de unități, +142%), dar și de pe piețe mai mici. Instalările de roboți din Slovacia au atins anul trecut un nou nivel record, cu 1635 de unități instalate, o creștere de 61%. De asemenea, în Ungaria instalările de roboți industriali au crescut cu 31%, la 1.657 de unități.

Instalările în industria metalurgică și de mașini din Europa au ajuns la 18 737 de unități, în timp ce în Industria electrică și electronică au înregistrat 6 036 de unități, o creștere de 8%.

DailyBusiness
Toți românii vor da năvală la Kaufland! 1 octombrie vine cu produse GRATIS
Spynews
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Bzi.ro
Smiley a rămas surprins de nepoata lui Adi de la Vâlcea, la Vocea României: „Mamă, ce apariţie!”
Fanatik.ro
Cele patru zodii care au noroc la bani până la jumătatea lui octombrie. Oportunități de neratat pentru acești nativi
Capital.ro
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia poate șterge Ucraina de pe harta planetei. A semnat azi
Playtech.ro
Brigitte Bardot, apariție ȘOC! Doamne cât de frumoasă era și cum a ajuns să arate ACUM, ți se rupe sufletul
DailyBusiness
Cea mai bună veste! Se poate cumula pensia cu salariul! Iată cum
Adevarul
„Nici în România nu e așa”. O româncă de 86 de ani, forțată să aștepte 25 de ore pe coridorul unui spital din Londra
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului. De ce să nu îți tunzi părul în această zi, potrivit unei vechi superstiții
Evz.ro
Provocarea Netflix: O comedie horror, cu personaje savuroase
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
kanald.ro
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, implicat într-un grav accident rutier. Edilul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale
Cancan.ro
BREAKING | Octavian Chitiba a murit într-un accident rutier cumplit, la doar 18 ani 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare imensă la RAR. Anunț pentru românii cărora le expiră inspecţia tehnică periodică la mașină
StirileBZI
Ce conține apa îmbuteliată din magazine: S-a aflat adevărul!
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
stirilekanald.ro
Româncă de 42 de ani ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea...
substantial.ro
Erdogan cheamă la unitatea lumii musulmane împotriva „barbariei moderne” în Orientul Mijlociu
MediaFlux
FĂRĂ PENSIE de la 1 OCTOMBRIE! CASA de PENSII a spus-o CLAR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce se întâmplă cu trecerile de pietoni nesemaforizate din București. Consiliul General a luat decizia!