Decizia marchează o schimbare semnificativă faţă de poziţia anterioară a Amazon referitoare la revenirea la muncă la birou, care impunea lucrătorilor corporativi să fie la birou cel puţin trei zile pe săptămână. Acum, compania le acordă angajaţilor timp până pe 2 ianuarie pentru a începe să adere la noua politică.
Angajaţii corporativi sunt aşteptaţi să fie la birou cinci zile pe săptămână ”în afara circumstanţelor atenuante” sau dacă nu li s-a acordat o excepţie de la liderul echipei S al organizaţiei lor, a spus Jassy, referindu-se la grupul strâns de directori care raportează către CEO-ul Amazon.
A trecut doar o săptămână de când CEO-ul Amazon, Andy Jassy, le-a spus angajaților săi că vor trebui să se întoarcă să lucreze într-un birou cinci zile pe săptămână – și deja, 73% dintre lucrătorii Amazon se gândesc să demisioneze, scrie Fortune.
Așa susține site-ului de evaluare anonimă a locurilor de muncă Blind, care a intervievat 2 585 de profesioniști Amazon verificați la o zi după ce Jassy a trimis memo-ul RTO (Return To Office)
Deși angajații gigantului tehnologic de 1,9 trilioane de dolari au până în ianuarie 2025 înainte de a fi așteptați să se prezinte la unul dintre numeroasele birouri ale Amazon, datele evidențiază faptul că mulți speră să găsească un nou loc de muncă înainte de noul an.
Majoritatea angajaților Amazon au raportat că nu sunt mulțumiți de această obligativitate și că își caută un nou loc de muncă – sau cunosc pe cineva din echipa lor care este mulțumit.
Mai mult, peste o treime au declarat că știu pe cineva din cadrul companiei care și-a prezentat demisia din cauza anunțului.
Fortune a constatat, de asemenea, în propria sa investigație, că angajații „trimit CV-uri cu furie” pentru noi locuri de muncă și intervievează deja pentru roluri mai flexibile în altă parte.
Amazon nu a răspuns la solicitarea Fortune de comentarii. Peste 90% dintre lucrătorii Amazon sunt „nemulțumiți” de noua politică a companiei în birou, potrivit sondajului Blind, și mulți au postat pe Blind despre temerile lor că aceasta va inspira alți giganți din domeniul tehnologiei să urmeze exemplul.
„Munca la distanță este un lucru al trecutului…”, a scris un profesionist Block verificat pe Blind. „Amazon nu va face acest lucru decât dacă știe că omologii lor nu vor face ceva similar în viitor”.
„Alte companii vor face acest lucru, bucurați-vă de lucratul de acasă cât timp durează oameni”, a comentat un lucrător Google.
„Împachetați, băieți, s-a terminat”, a adăugat un angajat AT&T. „Toată tehnologia va urma și va fi de 5 zile pe săptămână acum”.
Germania face parte din primele cinci piețe mondiale de roboți. Anul trecut, această țară a deținut o cotă de 31% din totalul instalărilor din Europa, cu un număr record de 28.355 de roboți instalați (+7%). Locul doi a fost ocupat de Italia, care a avut o cotă de piață de 11% și 10.412 de unități instalate (în scădere cu 9%). Pe locul trei s-a clasat piața de roboți din Franța, cu o cotă de 7%, respectiv 6.386 de roboți instalați (în scădere cu 13%).
Această creștere se datorează în special industriei auto de pe bătrânul continent, unde instalările au atins 25 508 unități, bifând o creștere de 32%. Cererea cea mai mare a venit din țări în care industria auto este puternică, precum Germania (9.190 de unități, +29%) și Spania (2.341 de unități, +142%), dar și de pe piețe mai mici. Instalările de roboți din Slovacia au atins anul trecut un nou nivel record, cu 1635 de unități instalate, o creștere de 61%. De asemenea, în Ungaria instalările de roboți industriali au crescut cu 31%, la 1.657 de unități.
Instalările în industria metalurgică și de mașini din Europa au ajuns la 18 737 de unități, în timp ce în Industria electrică și electronică au înregistrat 6 036 de unități, o creștere de 8%.