Romică Părpălea, un bărbat din comuna Bragadiru, județul Teleorman, susține că a fost vicepreședinte al PSD Teleorman și că îl cunoaște foarte bine pe Liviu Dragnea din vremea când acesta era președintele Consiliului Județean Teleorman, potrivit TVR.
Romică Părpălea a depus o plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea şi împotriva Tel Drum în luna iulie la DNA, iar acum a fost citat de procurori pentru a-și susține plângerea. Teleormăneanul susține că are probe cu care să dovedească că această companie, Tel Drum, îi aparține lui Liviu Dragnea și are mai multe acuzații la adresa liderului PSD.
Referindu-se la privatizarea Tel Drum, el a declarat: „După ce Consiliul Judeţean a făcut investiţii foarte mari, domnul Dragnea, printr-o semnătură simplă, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, a oferit această societate puternică unui apropiat care era preşedinte executiv la PSD, cu care eu am colaborat foarte bine”, potrivit News.ro.
Părpălea a afirmat că a depus plângeri penale şi împotriva lui Dragnea, dar şi împotriva lui Carmen Dan, pe care o acuză de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi luare de mită.
„În cazul lui Carmen Dan – abuz în serviciu, trafic de influenţă s-ar putea să fie şi luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localităţi, dacă a ştiut sau n-a ştiut, cum le-a dat girul”, a susţinut Părpălea, care a apreciat că, în calitate de fost prefect de Teleorman, Carmen Dan „trebuie să se gândească la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu” în perioada în care era în funcţie.
În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, el a apreciat că este vorba despre trafic de influenţă şi abuz în serviciu.
„Să vedem dacă toate aceste beneficii ale Tel Drum s-au întors în cadrul familiei Dragnea, ce înseamnă? Adică a beneficiat direct”, a declarat Romică Părpălea.
Bărbatul susţine că probe reprezentând documente, înscrisuri, declaraţii de martori în sprijinul acuzaţiilor sale.
Romică Părpălea a fost denunțător și în Dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea a primit o condamnare cu suspendare. În presă el este cunoscut drept „mortul lui Dragnea”, întrucât în urmă cu 4 ani Liviu Dragnea îi acuza pe procurori că l-au trimis în judecată în Dosarul Referendumului în baza unui denunț făcut de o persoană decedată în 1991. Imediat Romică Părpălea a ieșit cu declarații și a spus că el este denunțătorul din Dosarul Referendumului și că iată, este viu.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, anunța, la sfârşitul lunii august, vorbind despre dosarul „Referendumul”, că o să meargă la CEDO.
Întrebat ce se așteaptă să i se întâmple în cel de-al doilea dosar care îl vizează, Dragnea a răspuns: „Speranța mea nu moare niciodată. Serios. Ca și cu dosarul referendumului (…) Acum pot să merg la CEDO și o să merg la CEDO (…) Acum chiar că o să merg la CEDO, nu vreau să intru în detalii (…) Dar și ăstălalt și la referendum (…) până la urmă Ăl de Sus hotărăște, dar în condițiile în care te simți nevinovat, total nevinovat, n-ai cum să n-ai speranțe că până la urmă cineva va sparge gheața, cineva va sparge gheața și va spune ‘Oameni buni, nu mai merge, adică nu mai putem condamna oameni care sunt nevinovați”, informează AGERPRES.
Citeşte şi Liviu Dragnea. S-au luat miliarde din România, fără lucrări
Totodată, referindu-se la speculațiile privind existența unei relații între el și firma Tel Drum, Dragnea a spus: „Din 2004 se tot vorbește despre asta, articole, controale, anchete. N-au găsit nicio legătură, pentru că n-au ce să găsească (…) Asta e ca și cu hotelul pe care îl am în Brazilia (…) Am mai auzit pe cineva la o emisiune de seară, (…) spunea că am 500 de milioane de euro în Brazilia. E de râs, dar e și de plâns, pentru că mie îmi pare foarte rău că sunt oameni care suferă din cauza mea”.
Liviu Dragnea, președintele PSD, mai este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.