Deparazitarea externă la câini făcută acasă – mai simplă decât crezi!

Zgărdița antiparazitară nu este neapărat o metodă de înlăturare a paraziților existenți, ci o metodă foarte bună de prevenire a apariției acestora
Alina Costache
20 sept. 2022, 16:48
Deparazitarea externă la câini făcută acasă – mai simplă decât crezi!

Deparazitarea externă la câini se face destul de ușor și nu este ceva care să necesite stres, griji sau cunoștințe medicale din partea ta. Cei mai mulți deținători de câini apelează la deparazitarea la veterinar, pentru a nu se complica cu riscurile deparazitării acasă. Totuși, noi dorim să vă informăm că există variante sigure de deparazitare externă  pentru câini pe care le puteți aplica acasă.

Haideți să vedem, așadar, care sunt variantele de deparazitare externă pe care le aveți la îndemână pentru cățelul vostru mult iubit!

Deparazitarea externă la câini – variante pentru a o face singur

Zgarda antiparazitară pentru câini

Zgărdița antiparazitară nu este neapărat o metodă de înlăturare a paraziților existenți, ci o metodă foarte bună de prevenire a apariției acestora. Această zgărdiță nu are efecte negative asupra pielii cățelului, motiv pentru care poate fi purtată oricând.

Când doriți să achiziționați o astfel de zgardă antiparazitară pentru câini, este important să acordați o atenție sporită calității ei. În funcție de vârsta pentru care este destinată, ori pentru dimensiunile și greutatea cățelului, aceasta va avea o concentrație diferită de substanțe.

Din acest motiv, un câine de talie mare nu va putea purta eficient aceeași zgărdiță ca un câine de talie mică, pentru că aceștia necesită o concentrație diferită de substanțe antiparazitare. Alegeți zgarda în funcție de vârsta și greutatea câinelui.

Aceste zgărdițe au, totuși, unele condiții de utilizare. În primul rând, cățelul trebuie să aibă vârsta minimă de 3 luni pentru a putea să o poarte în siguranță. În al doilea rând, este interzis ca zgărdițele destinate cățeilor să fie purtate de pisici și invers.

Pipeta antiparazitară pentru câini

 

Pipeta antiparazitară pentru câini este unul dintre cele mai cunoscute moduri de deparazitare a animalelor de companie. Aceasta poate fi aplicată la medicul veterinar, dar și acasă, dacă sunt respectate regulile de bază.

Ideea principală este ca această pipetă să fie aplicată între omoplați, direct pe piele, astfel încât cățelul să nu poată linge substanța din zona aplicată. Odată ingerată, aceasta poate să îi cauzeze disconfort digestiv (în cel mai bun caz) și este recomandată ducerea de urgență la cabinetul veterinar. Din acest motiv, pentru a evita orice situație neplăcută, este indicat să o aplicați între omoplați, unde cățelul nu poate să o lingă.

De obicei, pipeta are nevoie de aproximativ 4 săptămâni între aplicări, pentru a nu avea efecte negative asupra cățelului, însă acest lucru depinde de la o marcă la alta. Cel mai bine este să cereți sfatul medicului veterinar și să citiți cu atenție indicațiile și recomandările de pe prospect și/sau de pe cutie.

Spray-ul antiparazitar

Spray-ul antiparazitar pentru câini este una din cele mai accesibile variante de deparazitare și prevenire a apariției paraziților. Acesta, odată cumpărat, nu va fi utilizat în totalitate, motiv pentru care vă va fi mereu la îndemână.

Se poate aplica inclusiv la căței tineri, neprezentând un pericol pentru aceștia. Este recomandat să discutați, totuși, cu medicul veterinar când doriți să achiziționați un astfel de spray, pentru că medicul vă va recomanda cel mai potrivit model pentru animăluțul vostru.

Șamponul antiparazitar

Șamponul antiparazitar nici nu previne apariția paraziților, nici nu are rol de a-i îndepărta. Ceea ce face acest șampon este de a calma pielea care a fost mușcată de insecte. Din acest motiv, este neapărat necesar ca șamponul antiparazitar să fie folosit împreună cu alte soluții de deparazitare, de tipul zgărdițelor și al pipetelor.

Șamponul de sine stătător, în afară de calmarea pielii mușcate de insecte, nu va avea alt rol, așa că nu veți reuși să vă ajutați animăluțul prea mult dacă nu combinați două metode de deparazitare.

 

Pudrele antiparazitare

 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale pudrei antiparazitare este acela că poate fi administrată și la cățeii mici. Secretul, pentru o eficiență mai mare, este să o aplicați la baza firului de păr, astfel încât să se extindă pe piele, pe o suprafață cât mai mare.

Este indicat să nu o aplicați prea des pe pielea cățelului și, în cazul în care observați prezența paraziților, să o folosiți în combinație cu șamponul antiparazitar. Ideal ar fi să folosiți pudra mai întâi, o lăsați să acționeze câteva ore, iar apoi să îi faceți o băiță blănosului cu șamponul mai sus menționat. În acest fel veți îndepărta excesul de pudră, pentru ca pielea cățelului să nu se usuce și îi veți și calma pielea acolo unde a fost mușcată.

 

Așadar, este simplu să deparazitezi extern câinele chiar acasă la tine, folosind antiparazitare externe adecvate!

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Singurele pensii care ar putea fi mărite în acest an. Anunțul momentului pentru milioane de pensionari
Capital.ro
Călin Georgescu NU va fi președintele României! Anunțul care cutremură scena politică
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Destinul tulburător actorului român, trădat de soție. I se spunea Sfinxul
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensiile se majorează între 100 și 400 de lei din februarie. Ce documente trebuie depuse de pensionari?
Cancan.ro
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Limită la bancomat. Anunț pentru românii care retrag bani cash de la ATM. Se aplică în toată țara
StirileBZI
Bugetarii pierd sume importante la salariu! Se sporuri se taie
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Aleksandr Lukașenko se pregătește pentru un al șaptelea mandat, în timp ce disidența este suprimată în Belarus
MediaFlux
PENSIE va fi DIGITALĂ. Anunțul Casei de PENSII pentru TOȚI românii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București