Deparazitarea externă la câini făcută acasă – mai simplă decât crezi!

Zgărdița antiparazitară nu este neapărat o metodă de înlăturare a paraziților existenți, ci o metodă foarte bună de prevenire a apariției acestora
Alina Costache
20 sept. 2022, 16:48
Deparazitarea externă la câini făcută acasă – mai simplă decât crezi!

Deparazitarea externă la câini se face destul de ușor și nu este ceva care să necesite stres, griji sau cunoștințe medicale din partea ta. Cei mai mulți deținători de câini apelează la deparazitarea la veterinar, pentru a nu se complica cu riscurile deparazitării acasă. Totuși, noi dorim să vă informăm că există variante sigure de deparazitare externă  pentru câini pe care le puteți aplica acasă.

Haideți să vedem, așadar, care sunt variantele de deparazitare externă pe care le aveți la îndemână pentru cățelul vostru mult iubit!

Deparazitarea externă la câini – variante pentru a o face singur

Zgarda antiparazitară pentru câini

Zgărdița antiparazitară nu este neapărat o metodă de înlăturare a paraziților existenți, ci o metodă foarte bună de prevenire a apariției acestora. Această zgărdiță nu are efecte negative asupra pielii cățelului, motiv pentru care poate fi purtată oricând.

Când doriți să achiziționați o astfel de zgardă antiparazitară pentru câini, este important să acordați o atenție sporită calității ei. În funcție de vârsta pentru care este destinată, ori pentru dimensiunile și greutatea cățelului, aceasta va avea o concentrație diferită de substanțe.

Din acest motiv, un câine de talie mare nu va putea purta eficient aceeași zgărdiță ca un câine de talie mică, pentru că aceștia necesită o concentrație diferită de substanțe antiparazitare. Alegeți zgarda în funcție de vârsta și greutatea câinelui.

Aceste zgărdițe au, totuși, unele condiții de utilizare. În primul rând, cățelul trebuie să aibă vârsta minimă de 3 luni pentru a putea să o poarte în siguranță. În al doilea rând, este interzis ca zgărdițele destinate cățeilor să fie purtate de pisici și invers.

Pipeta antiparazitară pentru câini

 

Pipeta antiparazitară pentru câini este unul dintre cele mai cunoscute moduri de deparazitare a animalelor de companie. Aceasta poate fi aplicată la medicul veterinar, dar și acasă, dacă sunt respectate regulile de bază.

Ideea principală este ca această pipetă să fie aplicată între omoplați, direct pe piele, astfel încât cățelul să nu poată linge substanța din zona aplicată. Odată ingerată, aceasta poate să îi cauzeze disconfort digestiv (în cel mai bun caz) și este recomandată ducerea de urgență la cabinetul veterinar. Din acest motiv, pentru a evita orice situație neplăcută, este indicat să o aplicați între omoplați, unde cățelul nu poate să o lingă.

De obicei, pipeta are nevoie de aproximativ 4 săptămâni între aplicări, pentru a nu avea efecte negative asupra cățelului, însă acest lucru depinde de la o marcă la alta. Cel mai bine este să cereți sfatul medicului veterinar și să citiți cu atenție indicațiile și recomandările de pe prospect și/sau de pe cutie.

Spray-ul antiparazitar

Spray-ul antiparazitar pentru câini este una din cele mai accesibile variante de deparazitare și prevenire a apariției paraziților. Acesta, odată cumpărat, nu va fi utilizat în totalitate, motiv pentru care vă va fi mereu la îndemână.

Se poate aplica inclusiv la căței tineri, neprezentând un pericol pentru aceștia. Este recomandat să discutați, totuși, cu medicul veterinar când doriți să achiziționați un astfel de spray, pentru că medicul vă va recomanda cel mai potrivit model pentru animăluțul vostru.

Șamponul antiparazitar

Șamponul antiparazitar nici nu previne apariția paraziților, nici nu are rol de a-i îndepărta. Ceea ce face acest șampon este de a calma pielea care a fost mușcată de insecte. Din acest motiv, este neapărat necesar ca șamponul antiparazitar să fie folosit împreună cu alte soluții de deparazitare, de tipul zgărdițelor și al pipetelor.

Șamponul de sine stătător, în afară de calmarea pielii mușcate de insecte, nu va avea alt rol, așa că nu veți reuși să vă ajutați animăluțul prea mult dacă nu combinați două metode de deparazitare.

 

Pudrele antiparazitare

 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale pudrei antiparazitare este acela că poate fi administrată și la cățeii mici. Secretul, pentru o eficiență mai mare, este să o aplicați la baza firului de păr, astfel încât să se extindă pe piele, pe o suprafață cât mai mare.

Este indicat să nu o aplicați prea des pe pielea cățelului și, în cazul în care observați prezența paraziților, să o folosiți în combinație cu șamponul antiparazitar. Ideal ar fi să folosiți pudra mai întâi, o lăsați să acționeze câteva ore, iar apoi să îi faceți o băiță blănosului cu șamponul mai sus menționat. În acest fel veți îndepărta excesul de pudră, pentru ca pielea cățelului să nu se usuce și îi veți și calma pielea acolo unde a fost mușcată.

 

Așadar, este simplu să deparazitezi extern câinele chiar acasă la tine, folosind antiparazitare externe adecvate!

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Călin Georgescu, câștigător! Oamenii lui au găsit soluția. Anunț cumplit în România
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cuvintele greu de reprodus pe care Makaveli i le adresa Dianei Șoșoacă, înainte să-i devină consilier: „Javră penală”, „Cine te crezi, șomâldoaco?”
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Românii care vor avea mai mulți bani în 2025. Legea a trecut de Parlament
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu dă lovitura. Răsturnare de situație după alegerea Guvernului: Vă garantez că veţi regreta
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Germania în căutare de răspunsuri după atacul cu mașina de la târgul de Crăciun din Magdeburg
MediaFlux
DECIZIA privind INDEXAREA PENSIILOR! ANUNȚUL ministrului Muncii la PRELUAREA noului mandat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Marea demolare de pe drumul spre Sinaia: 500 de case-monument dispar. Imobile „despăgubite” cu sume derizorii