Deputat PDL, prins în flagrant luând mită. Demnitarul a fost REŢINUT şi dus în AREST

Deputatul PDL de Vrancea, Alin Trăşculescu, a fost prins, sâmbătă seara, în flagrant la Focşani, în timp ce primea mită de la un om de afaceri, informează România TV. Democrat-liberalul a fost reţinut. Demnitarul era urmărit de DNA de mai multe luni.
Romania TV
11 nov. 2012, 09:38
Deputat PDL, prins în flagrant luând mită. Demnitarul a fost REŢINUT şi dus în AREST

Potrivit România TV, Alin Trăşculescu a cerut bani de la un om de afaceri, promiţându-i în schimb facilitarea accesului la contracte pe bani publici.

Surse judiciare, citate de Mediafax, spun că deputatul PDL ar fi încuviinţat să primească 50.000 de euro de la cel care l-a denunţat, la întâlnirea cu acesta participând şi un intermediar.

Potrivit surselor citate, Trăşculescu a fost prins în flagrant sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, la Focşani. Acolo, deputatul s-a întâlnit cu denunţătorul şi cu un intermediar, pentru a primi suma de 50.000 de lei.

Potrivit surselor citate, Trăşculescu nu a atins propriu-zis banii folosiţi la flagrant, însă ar fi încuviinţat ca aceştia să ajungă la el.

Deputatul PDL a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30.  În prezent, el se află în arestul Poliţiei Capitalei, de unde va fi dus, pentru audieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Oficiali din DNA au declarat că este începută urmărirea penală în cazul deputatului Alin Trăşculescu, dată fiind excepţia reprezentată de prinderea acestuia în flagrant delict.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că a primit din partea Ministerului Justiţiei solicitarea pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PDL Alin Trăşculescu.

„Sunt absolut şocat. Nu-mi vine să cred, din cauza faptului că nu te gândeşti niciodată că o carieră în Parlamentul României, aflat la primul mandat, poate să aibă asemenea legături. Aştept punctul de vedere oficial al DNA”, a declarat la România TV, şeful CJ  Vrancea, Marian Oprişan.

Alin Trăşculescu este preşedintele PDL Vrancea şi candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti.

Alin Trăşculescu este absolvent al Facultăţii de Mecanică, Specializarea Autovehicule Rutiere, din cadrul Universităţii „Transilvania” Braşov. El este căsătorit şi are doi copii.

În perioada 2004 – 2008, a fost director al Registrului Auto Român Reprezentanţa Vrancea.

Potrivit Constituţiei, deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.

Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.

Vom reveni cu amănunte.

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Ce a putut să pățească o familie de români aflați în vacanță în Grecia. Au promis că nu se mai întorc vreodată aici: ”Dezamăgitor și regretabil”
Capital.ro
Se confiscă pe loc. Ilegal să transporți cu mașina în România. Legea nu se discută
Playtech.ro
Cine transmite la TV finala lui David Popovici de la Jocurile Olimpice de la Paris. Proba de înot poate fi văzută pe două posturi
DailyBusiness
Impozit MAI MIC pentru o categorie de români. Pentru cine se pregătește oferta din 2025?
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Zodiile care au mare noroc în dragoste. Vin vremuri fabuloase
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
România se revoltă. Cu asta se ocupa, de fapt, BĂSESCU...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
CJUE: Justiția din Franța a greșit în cazul mandatului de arestare al lui Paul-Philippe al României
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!