„Rolul acestei comisii, din care vor face parte 21 de oameni, e sa vina cu un proiect de lege viabil”, a declarat Iordache pentru Ziare.com.
El considera ca aceasta comisie are si rolul de a calma spiritele, intrucat va invita si protestatari anti-Rosia Montana, si pro-Rosia Montana.
„Comisia asta, ca si comisie speciala, va fi precum comisia speciala pe Constitutie – va elabora un proiect, adica raport catre plen, acest raport se voteaza la Senat, apoi merge la votul Camerei Deputatilor. Comisia invita pe toata lumea, in principal Guvernul, dar si pe protestatarii care spun ca nu vor cianuri si pe cei de la Rosia Montana. Din punctul meu de vedere, proiectul Guvernului nu e un proiect tabu si, ca orice proiect, poate fi modificat si adaptat. Sunt observatii de la Consiliul Legislativ, de la Ministerul Justitiei. Articolele respective se armonizeaza astfel incat le poti face constitutionale, dar ce e cel mai important e ca reusesti sa aduci la o masa si pe unii si pe altii si detensionezi situatia. Chestiunea cu aia blocati in mina si aia blocati pe strada si nimeni nu vorbeste institutional cu ei e total gresita. Comisia asta, pe langa faptul ca vine cu un proiect care va fi supus votului Parlamentului – daca se fac niste modificari – are rolul de a aseza la aceeasi masa si de a gasi solutii si pentru unii si pentru altii (…) Cel mai important e sa avem un proiect care sa fie sustinut de cat mai multe grupuri parlamentare”, a precizat Florin Iordache.