Deputatul Adrian Simionescu şi omul de afaceri Marian Fişcuci au fost aduşi la DNA cu mandat, pentru audieri în dosarul în care miercuri au fost efectuate percheziţii în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov.
Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, cei doi urmează să fie puşi sub învinuire.
Procurorii DNA susţin că există suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie şi de evaziune fiscală cu componentă transfrontalieră, prejudiciul estimat fiind de peste un milion euro.
Sursele citate precizează că ar fi vorba de achiziţionarea din spaţiul intracomunitar de utilaje agricole de la firme consacrate în domeniu, care ar fi fost livrate beneficiarilor, firme româneşti, însă printr-o societate bulgărească fictivă.
La ieşirea din sediul DNA, Adrian Simionescu a susţinut că nu are niciun amestec în dosarul de corupţie pentru care a fost adus cu mandat la audieri şi că nu deţine nicio societate, ci este doar acţionar.
‘Eu nu deţin o societate, sunt acţionar la o societate. Nu e a mea’, a afirmat parlamentarul, adăugând că în niciun caz nu e vorba de bani negri.
Deputatul a subliniat că a fost luat de acasă, de la Turnu Măgurele. Referitor la o posibilă demisie din Parlament în cazul în care se va cere ridicarea imunităţii, Simionescu a replicat: ‘Să ajungem acolo. Vorbim înainte?’.
El a negat că ar avea vreo implicare sau vreun amestec şi a spus că nu s-a luat vreo măsură judiciară faţă de el. Simionescu a refuzat să facă alte declaraţii, motivând că este obosit.
Anterior, de la DNA a ieşit şi omul de afaceri Marian Fişcuci, care a refuzat să facă declaraţii presei.
Procurorii DNA au făcut, miercuri, 10 percheziţii în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, la firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie şi evaziune fiscală.
Potrivit DNA, în această cauză se fac cercetări privind săvârşirea, în perioada 2012 – 2014, de infracţiuni asimilate celor de corupţie şi evaziune fiscală cu componentă transfrontalieră, prejudiciul estimat fiind de peste un milion de euro.
Deputatul PSD Adrian Simionescu ar fi în atenţia anchetatorilor pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, au precizat sursele judiciare.
Adrian Constantin Simionescu este deputat din 2012. Simionescu a fost viceprimar în Turnu Măgurele, în perioada 1996-1997, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, în 2008-2009.
Acesta a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PD Teleorman din 1996 până în 2001. Ulterior, el a trecut la PSD, iar în 2001 a fost numit vicepreşedinte al PSD Teleorman.