Deputat USR-PLUS: „Cred că școlile vor fi redeschise la jumătatea lunii martie. Acum riscul e foarte mare”

Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, de profesie medic, nu crede că va fi posibilă redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie.
Claudia Simion
13 ian. 2021, 13:14
Deputat USR-PLUS:

Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, e de părere că redeschiderea unităților de învățământ din februarie nu este o variantă sigură.

”Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari.

Eu cred că pentru a reveni în siguranță în școli, cred că ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc. Ideal ar fi să dorească cât mai mulți dintre ei, dar cred că încă și nu e vorba doar de activitățile din interiorul școlii, e vorba de mijloacele de transport până și dinspre școală, de aglomerările pe care în general școala le produce în mod natural, în mod firesc”, a declarat deputatul USR-PLUS pentru Radio France International.

Medicul parlamentar estimează că școlile ar putea fi redeschise la mijlocul lunii martie: ”Mai degrabă, cred că undeva pe la jumătatea lunii martie. Cred că până atunci, măcar cadrele didactice să ajungă și la cea de-a doua vaccinare la rapel”.

Tot o părere asemănătoare are și medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. În schimb, alți specialiști în domeniul sănătății, cum ar fi Alexandru Rafila sau Mihai Craiu, spun că școlile trebuie deschise urgent.

Citiți și Dr Mihai Craiu, despre redeschiderea școlilor: Așa am putea permite deschiderea școlilor și grădinițelor. Copiii noștri merită să incercăm!

Când se ia o decizie privind redeschiderea școlilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că încă nu știe cum vor începe școlile în semestrul al doilea și că o decizie în acest sens va fi anunțată cu o săptămână înainte de data de 8 februarie.

Ministrul Educaţiei a precizat că „cele trei săptămâni rămase din semestrul întâi se vor derula online. Semestrul întâi se va încheia online”.

Sorin Cîmpeanu a explicat că a cerut, prin ordonanţă de urgenţă, ca şcoala online să nu fie prelungită după data la care începe semestrul al doilea.

Citiți și Sorin Cîmpeanu, despre situaţia celor 65 de mii de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate. Scenariile deschiderii şcolilor

Citiți și Alexandru Rafila dă cărţile pe faţă: E absolut fezabil ca școlile să se redeschidă pe 8 februarie. Nici nu trebuiau să se închidă!

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!