Un complet de cinci judecători de la Curtea supremă i-a respins lui Niculae Mircovici apelul și a menținut decizia instanței de fond din 11 decembrie 2014, prin care deputatul a fost condamnat pentru conflict de interese, scrie Agerpres.
Niculae Mircovici a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General în martie 2014, ancheta fiind deschisă în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate (ANI).
Potrivit ANI, Niculae Mircovici a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă în baza căruia soția sa a fost angajată în perioada 5 ianuarie 2009 — 15 iunie 2010 în funcția de referent în cadrul Biroului Parlamentar deținut în Circumscripția electorală nr. 35, Timiș.
De asemenea, Niculae Mircovici a încălcat dispozițiile art. 253 (1) din Codul Penal al României, întrucât a avizat contractul individual de muncă încheiat de soția sa cu Camera Deputaților, decizie în urma căreia soția a realizat un venit net în sumă totală de 20.387 lei.
Citeşte şi Un fost primar, condamnat la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu
Totodată, un complet de cinci judecători de la Curtea supremă i-a respins şi lui Mihai Radan apelul și a menținut decizia instanței de fond din 25 ianuarie 2014, prin care fostul deputat a primit un an de închisoare cu suspendare.
Ancheta în acest caz a fost deschisă de Parchetul General în urma unei sesizări depuse de Agenția Națională de Integritate în noiembrie 2011.
Potrivit ANI, Mihai Radan a propus și avizat în calitate de deputat angajarea, în perioada 17 octombrie 2006 — 15 decembrie 2008, în cadrul biroului său parlamentar — Circumscripția electorală nr. 11 Caraș-Severin, a fiului său, Liubomir Mile Radan, în funcțiile de referent, respectiv șef cabinet, precum și a nurorii sale, Elena Radan, în funcția de consilier.
Totodată, în aceeași perioadă, Mihai Radan a încheiat cu soția sa un contract civil având ca obiect prestarea de către aceasta a unor activități remunerate de Camera Deputaților.
Citeşte şi Un nou DOSAR-BOMBĂ, redeschis pe numele lui Bercea Mondial