Deputatul AUR Dan Tanasă, sancţionat după ce a înjurat şi ameninţat un parlamentar USR

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, sancţionarea deputatului AUR Dan Tanasă pe motiv că a ameninţat şi înjurat mai mulţi colegi din Parlament.
Razvan Mihalascu
07 apr. 2021, 14:39
Deputatul AUR Dan Tanasă, sancţionat după ce a înjurat şi ameninţat un parlamentar USR

Deputatul AUR Dan Tanasă a fost sancţionat cu avertisment scris, după ce acesta a adresat cuvinte şi expresii „care contravin demnităţii şi onoarei funcţiei de deputat” unor colegi din Parlament.

Sancţiunea i-a fost aplicată lui Dan Tanasă după ce deputaţii USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean au depus săptămâna trecută o sesizare împotriva deputatului AUR.

Comisia juridică a decis că Dan Tanasă a avut un comportament care a fost încadrat în categoria abateri disciplinare şi a propus aplicarea sancţiunii cu avertisment scris. Aceasta este cea mai gravă sancţiune prevăzută de Regulament şi de Statutul deputaţilor şi senatorilor, notează Agerpres.

Membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor au luat această decizie după ce au analizat sesizarea depusă de Moşteanu şi Dehelean împotriva lui Tanasă cu privire la „comportamentul grobian şi limbajul vulgar” al acestuia, după şedinţa de plen din 24 martie.

Cei doi deputaţi USR PLUS au solicitat „efectuarea demersurilor regulamentare necesare pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor disciplinare săvârşite de deputatul Dan Tanasă”.

Citeşte şi: Scandal uriaş în Parlament! Doi deputaţi, la un pas de bătaie din cauza desfiinţării SIIJ. „Du-te în p*** mă-tii de bou” VIDEOS

Săptămâna trecută, mai mulţi parlamentari AUR au întrerupt în repetate rânduri declaraţiile ministrului Justiţiei, Stelian Ion, care susţinea o conferinţă de presă alături de liderul USR, Dan Barna, pe holurile Parlamentului.

Deputatul AUR Dan Tanasă i-a reproşat ministrului, pe un ton foarte ridicat, o serie de aspecte legate de desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie. De asemenea, parlamentarul a înjurat mai mulţi deputaţi USR, printre aceştia fiind Ionuţ Moşteanu, Bogdan Rodeanu, Silviu Dehelean.

Scandal uriaş în Parlament între Dan Tănasă şi Silviu Dehelean

Dan Tanasă (AUR) : Noaptea ca hoţii şi USR la 2:30 noaptea în Camera Deputaţilor ca să-l pună pe Ludovic Orban preşedinte la Camera Deputaţilor.

Silviu Dehelean (USR): Ca să continuăm şedinţa în mod regulamentar. Asta a fost tot.

Dan Tanasă (AUR): Cum votaţi doi la 2:30 noaptea în Camera Deputaţilor să puneţi şeful Camerei? Noaptea lucrează hoţii! Nu aţi spus voi patru ani de zile că noaptea lucrează hoţii?

Silviu Dehelean (USR): Nu lucrăm în ture aici! De furat în ture se poate, dar de lucrat în ture.

Dan Tanasă (AUR): Noaptea ca hoţii şi voi la 2:30 noaptea eraţi în Cameră! Te bag eu în seamă când vreau! Stai acolo ca prostul că stai foarte bine!

Silviu Dehelean (USR): Omul ăsta a stat patru ani de zile alături de Stelian Ion şi am luptat în Comisia Juridică legile justiţiei şi este iniţiatorul „Fără penal”. Ca să fie făcut papagal şi să fie înjurat pe holurile Parlamentului e pur şi simplu penibil!

Dan Tanasă (AUR): N-aţi votat nimic!

Silviu Dehelean (USR): E pur şi simplu penibil! Mă retrag din discuţia asta.

Dan Tanasă (AUR): De la Bulai despre care presa scrie că nu are nici măcar un job. Omul nu s-a dus nici… Nu a plătit taxe. S-a trezit parlamentar!

De la Vlad Voiculescu care nu a fost în stare să producă o diplomă de licenţă. E ministru al Sănătăţii într-o ţară şi nu e în stare să producă o diplomă de licenţă

Silviu Dehelean (USR): Nişte acuzaţii complet nefondate

Dan Tănasă (AUR): Care acuzaţii? Dacă magistraţii s-au pronunţat împotriva desfiinţării SIIJ, trebuia să-i lăsaţi pe magistraţi.
Domnule ministru, am procese la Înalta Curte cu termene peste doi ani, domnule ministru!

Băi, dacă te bag în p***, zici că am ceva cu tine! Du-te în p*** mă-tii de bou! Cum îţi permiţi să vorbeşti aşa cu mine, băi?

Citeşte şi: Camera Deputaților a adoptat desființarea Secției speciale. Ce se va întâmpla acum cu magistraţii!

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Poliția britanică avertizează asupra influenței negative a lui Andrew Tate asupra tinerilor băieți
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!