Florin Popescu a fost salvat de colegi de la arestarea preventivă. Dintre parlamentarii prezenţi, 224 s-au pronunţat împotriva arestării preventive şi 78 în favoarea acesteia.
Baronul puilor, vizat într-un nou dosar penal
Deputatul Florin Popescu le-a cerut marţi colegilor săi să nu îl considere un pericol public, adăugând că nu s-a opus niciun moment bunului mers al Justiţiei.
„Vin astăzi în faţa dumneavoastră încercând să vă conving că nu sunt un pericol public. Este vorba despre o chestiune care s-a întâmplat acum doi ani, în perioada Sărbătorilor Pascale, nicidecum în campanie electorală şi nu m-am opus niciun moment bunului mers al Justiţiei. De altfel, în perioada de o lună de când s-a declanşat această operaţiune am fost săptămânal la Parchet pentru clarificări şi nu am de gând să fug din faţa Justiţiei. Mulţumesc Comisiei juridice care a dat raport negativ cererii de arestare şi vă solicit şi dumneavoastră să nu mă consideraţi un pericol public. Nu facem astăzi un act de justiţie, ci pur şi simplu, având în vedere că de un an şi jumătate suntem colegi cred că nu e nimeni de aici prezent care poate spune că aş fi un pericol public. Pe unii vă cunosc de mai multă vreme şi cred că v-am convins de asta”, a spus Popescu, înaintea începerii votului din Camera Deputaţilor.
Deputaţii au dezbătut raportul Comisiei juridice la începutul lunii mai, dar nu au putut să dea votul final pentru că nu a existat cvorum de şedinţă.
La dezbateri, pentru încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu s-au pronunţat reprezentanţii grupurilor parlamentare PDL, PNL şi PP-DD, care au susţinut că cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii, iar afacerile judiciare trebuie soluţionate în Justiţie, şi nu în plenul Parlamentului.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, în baza votului, a dat un raport de respingere a cererii de arestare preventivă a lui Florin Popescu. Dintre cei 23 de deputaţi prezenţi la şedinţa respectivă (din 27), 15 au votat împotrivă, şapte în favoarea solicitării şi unul s-a abţinut.
Deputatul Florin Popescu a fost audiat la sfârşitul lunii aprilie de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, după ce ministrul Justiţiei a trimis conducerii forului legislativ solicitarea DNA de arestare preventivă a acestuia.
Deputatul Florin Popescu a demisionat din PMP, dar a scăpat de arestarea preventivă
Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012, când a candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
DNA susţine că, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.