„Campania electorală va consta în discuţii pe stradă, în cartiere, pe mijloacele de transport, cu cetăţenii, sindicatele, cu mediul universitar. Nu voi avea niciun material promoţional, niciun afiş electoral, niciun clip sau spot pentru campania electorală, ci îmi voi face cunoscut programul electoral pe reţele de socializare, pe internet, care nu costă. Vreau să apar cu zero lei la cheltuieli„, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, deputatul independent Mircea Giurgiu.
El a afirmat că nu poate concura cu partidele care au bani, afirmând că el le ofer soluţii oamenilor după alegeri, nu înainte. Giurgiu a spus că sloganul cu care va candida este „Respect pentru clujeni”.
Potrivit acestuia, programul de campanie electorală va avea 10 puncte, care vizează, printre altele, identificarea a 21.500 de locuri de muncă pentru clujeni în municipiu. „21.500 de firme sunt în Cluj-Napoca, dacă fiecare ar angaja un om, ar fi 21.500 de locuri de muncă nou create. Va trebui să ne asigurăm că tinerii absolvenţi îşi găsesc locuri de muncă şi să avem grijă de pensionari”, a spus el.
Mircia Giurgiu a precizat că în perioada următoare va începe acţiunea de strângere de semnături pentru candidatura sa, având nevoie de peste 6.200 de semnături.
La Primăria Cluj-Napoca şi-au mai anunţat candidatura preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, din partea USL, Emil Culda din partea PNŢCD şi Emil Aluaş, ca independent.
Mircia Giurgiu a intrat în Parlament în anul 2004, pe listele PRM, care a semnat un protocol cu Blocul Naţional Sindical, Giurgiu fiind anterior lider de sindicat. În 2008, a fost ales deputat pe listele PDL, partid din care a fost exclus în martie 2011, de atunci activând ca independent. El a fost exclus din partid după ce în martie votase o moţiune de cenzură la adresa Cabinetului Boc.
Deputatul Mircia Giurgiu este iniţiatorul propunerii legislative privind eliminarea obligativităţii predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor şi care a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor.
Recent, Giurgiu anunţa că intenţionează să înfiinţeze, după alegerile locale din iunie, Partidul Fraierilor, la care să adere persoanele care au fost „fraierite” în relaţia cu statul, cu autorităţile, cu altă persoană, el spunând că „vor fi sute de mii de oameni”. El spunea că ideea înfiinţării acestei formaţiuni a venit din partea unui participant la protestele din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.