Instanţa supremă a respins atât o contestaţie a DNA, cât şi o cerere a lui Diniţă prin care acesta solicita să fie revocat controlul judiciar.
Deputatul Ion Diniţă este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în dosarul de corupţie al preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.
Potrivit documentelor de la dosar, firma Gotic SA Braşov, unde Ion Diniţă era director general, a primit de la CJ Braşov contracte din bani publici cu încălcarea normelor legale, prejudiciul fiind de peste 7 milioane euro.
Astfel, în perioada 2006-2007, în urma desfăşurării procedurilor de achiziţie publică – licitaţie deschisă, Consiliul Judeţean Braşov, reprezentat de Aristotel Căncescu, a încheiat două contracte cu societatea comercială Gotic SA Braşov, declarată câştigătoare a licitaţiilor, reprezentată de Ion Diniţă.
În acelaşi dosar a fost pus sub acuzare şi administratorul public al CJ Braşov, Radu Ispas.
DNA susţine că, în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014, preşedintele CJ Braşov a desfăşurat ‘o activitate infracţională vastă’ în legătură cu gestionarea bugetului instituţiei şi în special cu activitatea de achiziţii publice, favorizând două firme ‘de casă’, de la care primea în schimb mită.
Anchetatorii susţin că el s-a folosit de ajutorul altor suspecţi, dar în special de cel al lui Radu Ispas, în interes propriu şi al firmelor SC Gotic SA şi SC Ramb Sistem SRL.