UPDATE 2: Deputatul Bogdan Bola își anunță demisia din grupul PNL și trece în tabăra Ludovic Orban. În total, 11 parlamentari din PNL au plecat spre gruparea Orban. Conducerea PNL a spus în repetate rânduri că dintre cei 42 de colegi care au semnat o scrisoare de sprijin pentru Ludovic Orban doar 13-14 vor ieşi din grupul parlamentar, dar doar într-o săptămână numărul acestora a ajuns deja la 11 şi demisiile nu pare să se fi terminat.
UPDATE. Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a demisionat vineri din grupul PNL de la Senat, acuzând ”distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul”. Este al zecelea parlamentar PNL care trece în tabăra Orban.
„Am decis să mă retrag din grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal de la Senat! Din nefericire, în câteva săptămâni „echipa câştigătoare” a transformat PNL din cel mai onorabil partid românesc în cel mai detestat si izolat partid. Guvernul liberal Orban a reuşit să treacă ţara printr-o perioadă dificilă, cu care România nu s-a mai confruntat în ultima vreme. Şi a făcut-o foarte bine. Am vorbit anul trecut de construcţia unei coaliţii de dreapta care să dezvolte România. Care să reconstruiască încrederea că şi în România se poate. Am promis stabilitate, profesionalism, decenţă, bunăcuviinţă, seriozitate. În ultima perioadă, nu reuşesc să explic oamenilor care şi-au pus speranţa în noi, comportamentul total aberant al celor care au confiscat Partidul Naţional Liberal”, a scris Oros, pe Facebook.
El adaugă că a constatat „că nu a fost vreun plan sau un proiect pentru PNL sau pentru România sau dacă a fost este la ce asistăm în zilele noastre – un plan pentru distrugerea PNL şi care compromite şansele la dezvoltare a României”.
„Cred cu convingere că singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare şi economice din ţară este refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban. Rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola, aşa cum se întâmplă cu actuala conducere a PNL”, a precizat Adrian Oros.
Luminiţa Barcari este al patrulea deputat PNL din tabăra lui Ludovic Orban care îşi dă demisia din grupul parlamentar al liberalilor în această săptămână.
”Începând cu data de 1 noiembrie mă voi retrage din grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor şi voi deveni deputat neafiliat, conform demisiei pe care am înregistrat-o astăzi la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Nu demisionez încă din Partidul Naţional Liberal, iar decizia de retragere de la lucrările grupului deputaţilor PNL nu îmi afectează munca de parlamentar”, a scris aceasta pe Facebook.
Luminiţa Barcari a transmis un mesaj alegătorilor, justificându-şi gestul de a se retrage din grupul parlamentar al PNL.
”Dumneavoastră m-aţi trimis în Parlamentul României sub promisiunea fermă din partea mea că voi respecta principiile şi valorile liberalismului şi că voi lucra pentru proiecte care să dezvolte România, aşadar şi judeţul nostru, Ialomiţa. Precum bine ştiţi, de câteva luni de zile scena politică s-a dezechilibrat profund şi, din păcate, motivul principal îl constituie tocmai acţiunile unor politicieni ai Partidului Naţional Liberal, cu care am pornit împreună anul trecut pe drumul dezvoltării ţării, acţiuni individuale şi de grup care au condus la o criză politică aproape fără o ieşire constructivă într-un orizont de timp apropiat şi la o criză sanitară greu de explicat în termeni raţionali, ci, mai degrabă, prin insuficienta atenţie acordată de către guvernanţi pandemiei”, a precizat ea.
În opinia acesteia, s-a creat un climat de nesiguranţă şi de suferinţă la nivelul întregii ţări, dar mai ales la nivelul judeţelor mai puţin dezvoltate.
”Creşterea preţurilor, lipsa locurilor de muncă, greutăţile financiare ale liberilor profesionişti sau ale celor cu meserii liberale, coroborate cu incapacitatea sistemului sanitar de a face faţă valului patru de COVID, lipsa unui guvern cu puteri depline în luarea deciziilor şi scandalul permanent de pe scena politică îmi dictează să mă opresc pentru o scurtă perioadă de timp şi să gândesc un drum care să fie potrivit pentru activitatea mea parlamentară de reprezentare a cetăţenilor ialomiţeni. Am candidat şi am câştigat un mandat de deputat cu voturile dumneavoastră pentru un partid liberal pe care atât eu, cât şi alegătorii mei îl respectam, îl iubeam şi ne puneam încrederea în el, dar care astăzi, din punctul meu de vedere, şi-a schimbat direcţia politică şi nu-şi mai ţine principiile şi valorile aproape”, a arătat parlamentarul liberal, potrivit Agerpres.
Luminiţa Barcari, care a fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a adăugat că rămâne liberală, apropiată oamenilor de dreapta.