Surupăceanu a declarat pentru MEDIAFAX că a transmis demisia prin fax la sediul PSD Gorj, el luând hotărârea de a nu mai candida pentru un nou mandat în această toamnă nici ca independent şi nici din partea altei formaţiuni politice.
„Am decis să demisionez şi din Parlament pentru că am considerat că nu e firesc să rămân cu mandatul odată ce părăsesc formaţiunea politică pe listele căreia am candidat. Nu sunt un traseist politic, deci nu voi merge la un alt partid politic în această toamnă, nici cu mandatul de deputat, nici pentru a candida pentru un nou mandat”, a spus Surupăceanu.
La rândul său, preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu ştia de demisia colegului său, Surupăceanu fiind în partid de peste 15 ani, el ocupând în anul 2004 şi funcţia de prefect al judeţului.
„A fost o supărare atunci legată de candidaturi, dar consider că trebuia să depăşească momentul. Decizia îi aparţine. În partid nu am avut niciun fel de discuţie pe această temă şi ţin să-l apreciez şi pentru felul în care s-a retras, fără scandal sau alte lucruri din acestea”, a spus Călinoiu.
După ce a aflat că nu a fost inclus pe lista cu candidaţi ai PSD Gorj pentru alegerile parlamentare, Surupăceanu a declarat în presa locală că nesusţinerea pentru un nou mandat este o consecinţă a jocurilor de culise făcute de lideri ai partidului.
Mugurel Surupăceanu a fost ales deputat de Gorj pe Colegiul 2 în noiembrie 2008, iar la scurt timp după aceea a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi vândut fostului Complex Energetic Turceni un utilaj defect la un preţ supraevaluat. Procesul respectiv se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până în prezent nefiind pronunţat dat un verdict.
PSD Gorj a decis ca pe Colegiul 2, zona Novaci Târgu Cărbuneşti, să-l susţină pe Mihai Weber, consilier municipal la Târgu Jiu şi om de afaceri, neimplicat în politică până anul acesta.