Deputatul Pâslaru, declarat incompatibil de ANI, nu vrea să demisioneze din Parlament

Deputatul PSD Florin Pâslaru a declarat, luni, că nu are de gând să-şi dea demisia din Parlament, după ce inspectorii de integritate au solicitat demiterea sa din funcţie, întrucât a fost declarat incompatibil pentru că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar.
Romania TV
02 iul. 2012, 12:45
Deputatul Pâslaru, declarat incompatibil de ANI, nu vrea să demisioneze din Parlament

„N-am nicio motivaţie să-mi dau demisia”, a spus Pâslaru, arătând că fiul său a fost angajat la cabinetul său parlamentar întrucât era una dintre persoanele „de încredere” în campanie. Deputatul a susţinut că, potrivit legii, nu ar fi fost într-o stare de incompatibilitate din acest motiv.

El a susţinut că a discutat inclusiv cu preşedintele PSD, Victor Ponta, care a înţeles situaţia „în mai puţin de un minut”. În plus, Pâslaru spune că are de gând să candideze pentru un nou mandat în această toamnă.

Deputatul PSD a susţinut că ANI nu ar fi respectat prevederile legii de funcţionare a Agenţiei şi nu i-ar fi transmis raportul prin care constata incompatibilitatea.

„Eu nu am primit acel raport, am aflat din presă de un eventual raport pe care ANI l-ar face adresat mie, moment în care am încercat prima dată prin telefon, apoi prin prezenţa mea la sediul Agenţiei, de fiecare dată refuzându-mi un răspuns, după care am făcut trei adrese scrise prin care am solicitat să mi se prezinte acel raport. Au trecut mai bine de şase luni, nu am primit niciun răspuns”, a explicat Pâslaru, care a menţionat totuşi că a atacat decizia ANI în contencios administrativ.

Pâslaru a spus că nici în urma declarării sale drept colaborator al fostei Securităţi nu intenţionează să-şi dea demisia din funcţie. El a infirmat inclusiv faptul că ar fi obţinut bani în schimbul colaborării cu fosta Securitate.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut din nou Parlamentului revocarea din funcţie a parlamentarilor Sergiu Andon şi Florin Costin Pâslaru, ca urmare a rămânerii irevocabile a deciziilor privind încălcarea legii de către cei doi politicieni.

În cazul lui Florin Pâslaru, ANI a înaintat, în luna martie, Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.

ANI preciza că raportul de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate la data de 7 noiembrie 2011, prin care s-a constatat încălcarea de către Florin Costin Pâslaru, deputat PSD de Galaţi, a dispoziţiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, a rămas definitiv prin necontestare.

În 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul că Florin Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu anul 2009 – prezent, de către fiul lui Florin Costin Pâslaru a fost de 21.662 Lei (aproximativ 5.158 de euro).

ANI a dispus şi sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către Florin Costin Pâslaru a infracţiunii de conflict de interese.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Alegeri în Statele Unite, Joe Biden renunță la cursa prezidențială
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Dentista din Brăila își cunoștea presupusul ucigaș! Mama bărbatului a făcut dezvăluiri inedite + unde s-ar fi aflat el când
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
CNAIR: Progres de 50% la defrișările de pe Valea Oltului după două săptămâni
MediaFlux
JOE BIDEN S-A RETRAS! Răsturnare totală în SUA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'