Grigore Crăciunescu a fost condamnat iniţial în iunie 2014 de instanța supremă la doi ani și șase luni închisoare cu suspendare. Pedeapsa a fost însă redusă acum de un complet de cinci judecători la un an și 10 luni închisoare cu suspendare. În plus, termenul de încercare a fost redus de la șapte la patru ani.
De asemenea, instanța a înlăturat aplicarea pedepsei complementare constând în interzicerea exercitării unor drepturi civile (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, dreptul de a ocupa funcția de primar ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii).
Grigore Crăciunescu a fost trimis în judecată în octombrie 2013 de procurorii Parchetului General pentru conflict de interese.
Procurorii susțin că liberalul, în calitate de primar al municipiului Pașcani, a perfectat nouă acte juridice cu societăți comerciale (în cadrul uneia dintre acestea activând până la momentul dobândirii calității de primar) al căror reprezentant legal era fiul său, realizându-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp.
Unul dintre actele juridice vizează concesiunea prin încredințarea unei suprafețe de teren intravilan, situat vizavi de primăria orașului Pașcani și în imediata vecinătate a sediului uneia dintre societățile comerciale al căror administrator era fiul primarului.
Atribuirea suprafeței de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directă, fără licitație publică, pentru o perioadă de 25 de ani, la un preț de 219 euro/an (față de prețul stabilit într-un proiect inițial al concesiunii de 1.021 euro/an), pentru construirea unei parcări ce urma să deservească laboratorul de analize medicale care aparținea familiei edilului.
Celelalte acte juridice au avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradală prin panouri publicitare și/sau totemuri de mari dimensiuni, amplasate pe suprafețe de teren de la un mp până la cinci mp, în intravilanul orașului Pașcani, în zonele cu cea mai bună vizibilitate, cu expunere și receptare eficiente, atât pentru traficul pietonal, cât și pentru cel auto și transportul în comun.
„Toate aceste activități denotă dorința și diligențele depuse de inculpat pentru stabilirea unor prețuri preferențiale pentru societățile familiei sale și pentru facilitarea desfășurării activității acestora”, susțineau procurorii.
Grigore Crăciunescu a fost primar al municipiului Pașcani în perioada 2008 – 2012.