In teorie, rezultatele pe care aceste produse le dau trebuie sa fie adevarate si corecte. In practica insa, ele sunt adesea suficient de vagi pentru a fi inselatoare. De exemplu, „elimina aspectul liniilor fine si a ridurilor” nu inseamna ca elimina ridurile, ci doar aspectul acestora.
Mentinerea unui regim de ingrijire a pielii este destul de dificila si fara a incerca traducerea si transpunerea tuturor ingredientelor de pe etichetele produselor cosmetice. Urmatoarele sfaturi ajuta la descifrarea listei de ingrediente si la alegerea unui produs ce face ceea ce promite.
Inainte de a incepe folosirea unei creme, de exemplu, este necesar sa citesti toata eticheta, pentru a determina daca produsul este contraindicat anumitor tipuri de piele, ori daca este sigur de utilizat pentru toate varstele. Testeaza o cantitate mica din fiecare produs nou pe interiorul incheieturii, iar o sensibilitate la oricare dintre ingrediente va fi
vizibila dupa doar cateva minute.
Toate produsele de ingrijire personala trebuie sa listeze ingredientele conform INCI (International Nomenclature of Cosmetics Ingredients). Prin acest standard, ingredientele sunt enumerate in ordinea descrescatoare a concentratiei folosite, folosind denumirea lor stiintifica. Lista incepe cu ceea ce se gaseste in cea mai mare cantitate in acel produs (de obicei, este vorba despre apa). In cazul in care un produs promoveaza un anumit ingredient dar acesta este listat aproape de sfarsit, ne referim la o reclama falsa.
Citeşte mai mult pe curademiere.ro
Citeşte şi Uite ce afecţiuni declanşează chimicalele din cosmetice! Iată ce trebuie să eviţi!