Procurorii Secţiei de Urmărire Penală si Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, cu sprijinul informativ şi tehnic al DGIPI derulează cele 14 percheziţii în baza autorizaţiilor emise de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.
Acţiunea are loc în cadrul unei anchete în care sunt cercetate 21 de persoane.
Potrivit unor surse judiciare ofiţerul de poliţie vizat în această anchetă este şeful Biroului de Investigaţii Criminale dn cadrul Poliţiei Ialomiţa. Acesta este suspectat că în dosarele pe care le avea în cercetare încadra faptele ca fiind infracţiuni de o periculozitate mai redusă şi propunea procurorului de caz încadrarea respectivei fapte ca fiind infracţiune mai uşoară.
Dintre cele 14 percheziţii, 13 sunt în judeţul Ialomiţa şi una în Bucureşti.
Faptele vizate sunt şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal în formă agravată, favorizarea infractorului.
Din cercetările efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că pe fondul unor împrumuturi acordate mai multor persoane fizice, cei cercetaţi pretindeau alături de suma acordată dobânzi foarte mari, iar în cazul refuzului recurgeau la şantaj, lipsire de libertate, agresiuni cu obiecte contondente.
Persoanele cercetate sunt audiate de procurori ai Secţiei de Urmărire Penală si Criminalistică, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmând ca în funcţie de rezultatul cercetărilor să fie dispuse instanţei competente măsurile procesuale corespunzătoare.