Laptele
Laptele este bogat în grăsimi care se pot depune pe pereţii arterelor. De asemenea, în acesta se mai găseşte şi o cantitate de sodiu, mai mică ce-i drept ca în alte alimente procesate, dar care, pe o perioadă îndelungată, poate da disfuncţionalităţi ale inimii. Încearcă să limitezi consumul de lapte la maximum 250 ml pe săptămână.
Brânzeturile
Brânza prelucrată, din comerţ, este împachetată cu o cantitate mare de sare pentru a-i da gustul acela inconfundabil. În timp ce unele soiuri mai pot fi consumate în cantităţi moderate, cum ar fi mozarella sau emmentaler, brânza cheddar şi feta ar trebui evitate de către cardiaci.
Citeşte şi Alimente care pot provoca migrene
Carnea procesată
Există două motive pentru care carnea procesată nu este indicată persoanelor cu afecţiuni cardiace, mai ales dacă suferă de tensiune arterială. În primul rând, carnea conţine o mulţime de conservanţi, substanţe care conţin sodiu şi cresc riscul de infarct. În al doilea rând, carnea procesată creşte concentraţia de grăsimi şi duce la creşterea nivelului colesterolului şi, implict, a tensiunii arteriale.
Murăturile
Deşi sunt gustoase şi savurate cu diverse măncăruri, murăturile conţin foarte multă sare folosită în momentul conservării, de aceea nu sunt indicate pentru cardiaci. Orice persoană care suferă de tensiune arterială ar trebui să evite, pe cât posibil, consumul murăturilor şi să mănânce mai degrabă o salată din legume proaspete.
Alimente cu zahăr
Prea mult zahăr duce la obezitate şi diabet. Dar poate nu ştiai că o cantitate mare de zahăr ar putea provoca şi creşterea tensiunii arteriale, motiv pentru care e bine să stai departe de dulciuri şi produse îndulcite. Alege, în schimb, un fruct proaspăt sau un compot care conţine mai puţine zaharuri.