Descoperă Malta, într-o călătorie cu poveşti cu parfum de istorie

Istoria Maltei este una lungă și colorată, care datează din zorii civilizației, susțin reprezentanții Malta Travel, care sunt gata să-ți arate toate minunile Insulei de Miere. Arhipelagul Maltez a trecut printr-o perioadă neolitică aurie, din care i-au rămas temple misterioase dedicate zeiței fertilității, apoi a fost destinație pentru fenicieni, cartaginezi, romani și bizantini, care au lăsat, de asemenea, urme pe insulele care-l compun.
Romania TV
19 iun. 2017, 12:40
Descoperă Malta, într-o călătorie cu poveşti cu parfum de istorie

De la bărcile colorate ale pescarilor și până la arhitectură sau bucătărie, Malta, minunea aflată la doar două ore și jumătate de zbor față de România, nu are defect. Privită de pe mare, din depărtare, arată ca un castel auriu, perfect construit. Când te apropii zidurile cu turnuri impunătoare, înconjurate de șanțuri de apărare, devin și mai spectaculoase, tăindu-ți răsuflarea și deschizându-ți drumul către alte minuni pe care sunt gata să ți le dezvăluie:

1. Valetta e Capitala Maltei și un fel de „bijuterie a coroanei”. Ea însăși este o cetate care concentrează cea mai mare aglomerare de monumente din lume, în jurul Palatului Marilor Maeștri, dovadă a celor 270 de ani de influență politică și economică a cavalerilor maltezi. Orașul este practice un muzeu în aer liber, nu mai puțin de 320 de monumente putând vizita în timpul plimbării tale la pas pe străduțele cu parfum de istorie.

2. Stațiunea St. Julian e un fel de Ibiza malteză, așa că, dacă îți plac petrecerile, terasele și shot-urile, nu trebuie s-o ratezi. Atmosfera pe care ți-o oferă este cu adevărat impresionantă și îți va rămâne în suflet toată viața. Aici pulsează viața nebună a Maltei, așa că zona e cea mai căutată și mai populată din insulă, cel puțin după lăsarea întunericului. Și nimic din ce oferă acum nu nu mai aduce fostul sat pescăresc care a înflorit în timpul ocupației britanice. Hoteluri de lux ori iahturi spectaculoase sunt pline de turiști veniți din toată lumea pentru câteva zile de mare, soare și distracții până-n zori în cluburi de noapte, restaurante, baruri sau terase pe plajă.

3. Pentru iubitorii de liniște există Mdina, cetatea care a fost locuită de fenicieni în urmă cu peste 2.700 de ani, care se află în cel mai înalt punct al insulei Malta. În timpul stapânirii romane a fost construit în interiorul ei Palatul guvernatorului și se spune că tot aici a locuit și Sfântul Pavel după naufragiul său pe insulă. Dar nici până acum „orasul tăcut”, cum i se spune acestei cetăți de vis tot de culoarea mierii, nu și-a pierdut farmecul. Iar petele de culoare pe care le reprezintă micile balcoane din lemn, obloanele sau florile cățărătoare nu fac decât să-l desăvârșească și să-ți deseneze plimbarea în nuanțe de poveste.

4. Marsaxlokk e raiul pentru marii amatori de pește sau de fructe de mare! Aflat pe malul celui de-al doilea port natural ca mărime din Malta, satul pescăresc plin de bărci pictate în culori vii și decorate cu sirene și cu ochi meniți să-i păzească pe pescari de rele, îi întâmpină pe turiști în fiecare duminică, cu cel mai mare bazar cu pește proaspăt, dar și cu suveniruri la prețuri tentante, terase și preparate tradiționale delicioase.

5. Insula Gozo, a două că mărime din arhipelag, a păstrat cel mai mult din tradiția rurală a vechilor locuitori ai Maltei și trebuie neapărat s-o vizitezi dacă ajungi în Malta. „Ai de văzut aici frumoasa biserică Ta Pinu, singură nepictata pe interior, care cuprinde o expoziție cu obiecte donate de cei care au venit aici și s-au rugat, iar apoi au trăit o minune. Nu poți rata însă nici Blue Grotto sau Grota albastră și nici cetățile de insulă”, subliniază consultanții www.malta.ro, care sunt gata să-ți dezvăluie toate secretele acestui loc de vis și să tea jute să le descoperi.

E un loc perfect pentru mișcare

Relieful, peisajele și chiar clima sunt perfecte pentru cei care vor să facă mișcare atunci când merg în vacanță. Drumeții, excursii cu mașina sau cu bicicleta ori un safari off-road cu jeepul sunt experiențe pe care le poți trăi chiar și atunci când la noi e iarnă. Mai mult, există sute de locuri în care poți face cățărări, în Malta, Gozo și micuța insulă Comino, singurele locuite din arhipelag, iar hotelurile care dispun de spații mai largi te îmbie cu ore de tenis, golf, sqash, călărie, cu săli de de sport, piscine sau saune. Pasionații sporturilor de apă pot face ski, scufundări, windsurf, pot naviga sau pot lua lecții de yachting.

Parcurile sunt magnet pentru copii

Mici sau mari, copiii se dau în vânt după parcuri de distracții, iar Malta nu duce lipsă de astfel de atracții. Pline de jucării, topogane, personaje de poveste și alte distracții în culori, aceste zone de amuzament nu trebuie în nici un caz ocolite.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu anunță! Se schimbă cărțile de identitate în România!
Spynews
Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns: „Cum să duci doi copii, noaptea, într-un cimitir?”
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Ce trebuie să știe toți românii care circulă cu anvelope all season în timpul iernii. Anunțul oficial făcut de RAR
Capital.ro
Ordin UE. Mașinile pe benzină și motorină se taxează extra. Intră în vigoare din 10 decembrie
Playtech.ro
Silviu Prigoană și-a făcut singur parastasul de 40 de zile acum 16 ani: ce spun preoții despre acest obicei neobișnuit
DailyBusiness
Ciolacu anunță CREȘTEREA salariului minim european în România
Adevarul
Bani însângerați: Cum stimulează plățile militare economia în zonele sărace ale Rusiei. „A merge pe front și a fi ucis un an mai târziu este mai rentabil”
wowbiz.ro
Înmormântarea lui Silviu Prigoană nu a avut loc? Gabriela Lucuțar aruncă bomba, la scurt timp după ce fiii afaceristului au confirmat că acesta a fost condus pe ultimul drum: "Mi-ar plăcea ca Honorius să iasă public și să spună, chiar sunt pusă într-o sit
Spynews
Silviu Prigoană a fost deja îngropat pe ascuns! Cine a participat la înmormântarea care a avut loc în mare secret: „Ceremonia s-a desfășurat...”
Spynews
EXCLUSIV. Reacția rudelor lui Silviu Prigoană, după ce au aflat din presă că acesta a fost înmormântat pe ascuns, doar în prezența celor 4 copii!
Evz.ro
Misterul templelor solare din Bucegi. Ce se întâmplă pe vârful Omu la 21 noiembrie
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
kanald.ro
MAE: Încă doi români au fost găsiți morți în urma inundațiilor devastatoare din Spania. Bilanțul românilor a ajuns la 9 în total
Cancan.ro
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Interzis în România și UE. Regulă nouă din 1 ianuarie. Dispare complet de la vânzare
StirileBZI
Ce se întâmplă dacă nu plătești la timp întreținerea: Greșeala care te trimite în instanță!
Prosport.ro
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
stirilekanald.ro
Mihaela Prigoană rupe tăcerea. Adevărul despre...
substantial.ro
Incident neobișnuit în Piața Unirii: Stâlp de iluminat montat invers după ce a căzut pe tramvai
MediaFlux
Pensiile vor fi ÎNGHEȚATE în 2025! S-a aflat ADEVĂRUL!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
DHS va fabrica mașini electrice la Deva